Ticker

10/recent/ticker-posts

Απολογισμός Ζούλα: «Η ΕΡΤ τόλμησε να κάνει πράγματα εξωπραγματικά»



 Ο Κωνσταντίνος Ζούλας έκανε σήμερα 11/9 τον δικό του απολογισμό από την πενταετή τoυ θητεία ως πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Θέλησε να συνοψίσει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του ως προέδρου του Δ.Σ. της ΕΡΤ με την φράση: «Η ΕΡΤ, τα τελευταία πέντε χρόνια, τόλμησε να κάνει πράγματα που στο παρελθόν –όχι τόσο στο μακρινό παρελθόν- φάνταζαν εξωπραγματικά για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση».

Μιλώντας στον χώρο που περνούσε τις περισσότερες ώρες της ημέρες τα τελευταία αυτά χρόνια, στο Ραδιομέγαρο και σε ένα γεμάτο από εργαζόμενους και δημοσιογράφους στούντιο, ο Κωνσταντίνος Ζούλας αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης αποκαλύπτοντας έως και ξεκαρδιστικά περιστατικά, που έγιναν στη δημόσια Τηλεόραση επί των ημερών του.

Όπως το γεγονός ότι λόγω της παλαιότητας το 2019 του τεχνικού εξοπλισμού παραλίγο να μην παίξει στην ώρα του το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην ΠτΔ το οποίο έμελλε να προβληθεί σε πανελλαδικό δίκτυο από ένα δικό του στικάκι USB.

Όπως αποκάλυψε, όταν ανέλαβαν με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο τη Διοίκηση, το αρχικό στοίχημα ήταν να ανακτηθεί άμεσα η πολυφωνία της ΕΡΤ και η δημόσια Τηλεόραση να πείσει τους πολίτες να την ξαναδοκιμάσουν, να μπει δηλαδή στο καθημερινό τους ζάπινγκ, καθώς τότε 3 στους 10 πολίτες την είχαν εγκαταλείψει πλήρως.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας αναφέρθηκε εκτενώς στα βήματα που έγιναν, ώστε να αποκτήσει η ΕΡΤ, μετά από δεκαετίες, ψυχαγωγία με την παραγωγή σειρών μυθοπλασίας, αλλά και ποιοτικές εκπομπές, όπως για παράδειγμα το «Μουσικό Κουτί».

Επίσης, μίλησε για τα άλματα που έγιναν σε τεχνολογικό επίπεδο. «Η ΕΡΤ ακόμα και το 2019 έπαιζε όλα τα προγράμματά της μέσα από βιντεοκασέτες. Σήμερα, όχι μόνο αναβαθμίστηκε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις προηγείται μακράν των ιδιωτικών καναλιών» υπογράμμισε.

Από τον απολογισμό του έργου του δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν οι αναφορές στο ERTFLIX, στο ΕΡΤNEWS, στο ενημερωτικό και αθλητικό site, στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, στα Μουσικά Σύνολα, στην ψηφιακή πλατφόρμα Ertεcho.



Σε ό,τι αφορά την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX, θυμήθηκε πώς ξεκίνησε αυτό το μεγάλο εγχείρημα κατά την περίοδο του κορωνοϊού, αποκλειστικά από ανθρώπους της ΕΡΤ με την υβριδική τηλεόραση, που τότε επισκέπτονταν καθημερινά περί τους 3.000 πολίτες την ημέρα, ενώ σήμερα το ERTFLIX δέχεται περισσότερες από μισό εκατομμύριο καθημερινές επισκέψεις.


Για το ΕΡΤNEWS, την ενημέρωση και την επιμονή της δημόσιας Τηλεόρασης στην αμεροληψία και τον πλουραλισμό, διαβεβαίωσε ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια η ΕΡΤ δεν δέχθηκε ούτε πιέσεις ούτε υποδείξεις από το Μέγαρο Μαξίμου.


Κάτι που, όπως είπε, έχει γίνει ήδη αντιληπτό όχι μόνον από τους πολίτες, αλλά επιβεβαιώνεται ακόμη και από διεθνείς έρευνες (REUTERS) που κατατάσσουν το 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ πρώτο στον δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών, ανάμεσα σε όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια της χώρας μας».


Ο Κωνσταντίνος Ζούλας ολοκλήρωσε τον απολογισμό του έργου του, τονίζοντας ότι κλείνει αυτόν τον πενταετή κύκλο «όχι μόνο με απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μου, αλλά και υπερήφανος για όσα όλοι μαζί πετύχαμε». Και πρόσθεσε «Το ξέρει καλά η Κατερίνα Κασκανιώτη και θα το καταλάβει σύντομα και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.


Η ΕΡΤ ξεκινά αυτή τη σεζόν με όρους που ζηλεύουν ακόμα και τα ιδιωτικά κανάλια και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τέτοια εποχή το 2019. Τόσο από πλευράς οικονομικής ευρωστίας όσο και από την έγκαιρη προετοιμασία του προγράμματος όλων των καναλιών της. Ειλικρινά πιστεύω ότι η χρονιά που διανύουμε η ΕΡΤ θα κεφαλοποιήσει από κάθε άποψη τα όσα έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια».




Δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για τη στήριξη και τη βοήθειά τους επικαλούμενος και τη νουθεσία του εκλιπόντα πατέρα του ότι «πάνω από τις θέσεις και από τις ευθύνες, το μόνο που μένει τελικά στη ζωή είναι οι ανθρώπινες σχέσεις».

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Κάποτε όντως θεωρούνταν εξωπραγματικό να δίνεις πολλά εκατομμύρια για σειρές του 1-5% και υπήρχαν συνέπειες (έστω πρόσκαιρες)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι προτείνεις δηλαδή; Αφού σας βάζουν μια χαρά σειρές και δεν τις βλέπετε ποιος φταίει;

      Διαγραφή
  2. Όταν μετά από 5 χρόνια και μία καραβιά λεφτά σε παραγωγές, υπάρχει ακόμα η ατάκα: "5% έκανε; Για ΕΡΤ μια χαρά είναι". Μιλάμε για αποτυχία ολκής. Το παραμύθι των τρισεκατομμυρίων βιουζ στο ΕΡΤφλιξ ειναι απλά για γέλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τότε τι λες ότι φταίει για αυτό το 5%; Φταίει ο Ζούλας; Μήπως φταίνε οι σειρές και οι εκπομπές; Ή μήπως φταίει ότι δεν πατάς το ρημάδι το 1 στο τηλεκοντρόλ να βάλεις ΕΡΤ;
      Η ΕΡΤ στη θητεία του Ζούλα είναι γεγονός ότι αναβαθμίστηκε, γέμισε νέα προγράμματα, πολλές αξιόλογες σειρές, και σε τίποτα δεν θυμίζει πια την μίζερη ΕΡΤ των χρόνων 2010-2019. Όπως και το Ertflix που αποδείχτηκε μια πολύ πετυχημένη πλατφόρμα. Κι ας σε πιάνουν εσένα τα γέλια, τα views στο ertflix είναι και αυτά μια πραγματικότητα...

      Διαγραφή
    2. Δεν αμφισβητούμε όλα αυτά που είπατε, αγαπητέ 3:59, αλοίμονο, και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, αλλά όλα τα καλά πράγματα, και μιλάω γενικότερα βέβαια, δεν μπορούν να κρατήσουν και αιώνια.

      Διαγραφή
    3. Α, και για να μην το ξεχάσω πάλι, αγαπητέ 3:59, κάποιες αλήθειες, έστω και πικρές για εσάς, θα πρέπει κι αυτές να λέγονται.

      Διαγραφή
  3. Δύο είναι τα μεγάλα φάουλ του Ζούλα στην ΕΡΤ που κανένας από τους δημοσιογράφους δεν θίγει. Οι απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες εξωτερικών παραγωγών, ενώ πολλές από αυτές θα μπορούσαν να γίνουν εσωτερικά από το δυναμικό της ΕΡΤ, που στοίχισαν εκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αυλή των Χρωμάτων που στοίχιζε στην ΕΡΤ ανά επεισόδιο 1.000 ευρώ και η ανάθεση της μετά σε εταιρεία εξωτερικής παραγωγής με κόστος 40.000 ανά επεισόδιο. Και δεύτερον ότι αμέλησε (να το πούμε κομψά) να εισπράξει το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ από τις ιδιωτικές εταιρείες ρεύματος που στέρησε από την ΕΡΤ εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα. Καλό το επικοινωνιακό παιχνίδι αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απορω πώς ανακτήθηκε η αξιοπιστία της ΕΡΤ αφου κανείς δνε βλεπει τις ενημερωτικες εκπομπες της; και το ERTFLIX με τη συγκυρια της πανδημιας απογειωθηκε οπως και τοσα αλλα συνδρομητικα, που στην ουσια κι αυτο το πληρωνουμε .. μην γελιομαστε. Καλά το ότι δεν δεχθηκε πιεσεις απο την κυβερνηση η ΕΡΤ τα 5 χρονια αυτα ειναι κακο ανεκδοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Η πρωινή της ενημερωτική εκπομπή χτυπάει καλά νούμερα. 12% χτες. Λες να μην τη βλέπει κανείς;
      Όσο για το ertflix συνεχίζει να απογειώνεται ανεξαρτήτως πανδημίας. Ο κόσμος την αγάπησε την πλατφόρμα.

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com