Ticker

10/recent/ticker-posts

«Game of thrones»… στην ΕΡΤ! Ποιοι θα επιβιώσουν στο ΔΣ;



Μετά από πέντε χρόνια, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στην ΕΡΤ. Η διοίκηση μπορεί να αλλάξει εντελώς, μερικώς ή και καθόλου. Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα διεκδικήσουν τελικά πέντε υποψήφιοι, η προκήρυξη για τη θέση του προέδρου δεν έχει βγει ακόμη, ενώ πλησιάζει ο καιρός που το ΔΣ από επτά μέλη θα μείνει με τέσσερα! Το «Game of Thrones» για το ποιος θα αποφασίζει –εκτός από την κυβέρνηση– στην ΕΡΤ έχει ξεκινήσει. Το φινάλε, πάντως, ίσως να είναι αντίστοιχο της σειράς του HBO…

Το περασμένο Σάββατο 13 Ιουλίου εμφανίστηκαν στο OTΕ Academy, σύμφωνα με πληροφορίες, 5 από τους 12 υποψηφίους που συμμετείχαν στις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Η σημερινή διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ Κατερίνα Κασκανιώτη, η οποία έχει εμπειρία άνω των 20 ετών στη συνδρομητική τηλεόραση, ο γενικός διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ τα τελευταία πέντε χρόνια Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης της ΝΔ και στέλεχος του Ποταμιού στο παρελθόν Νίκος Γιατρομανωλάκης και άλλα δύο άτομα. Θα ακολουθήσουν οι προφορικές εξετάσεις από τον ΑΣΕΠ και στη συνέχεια, στο τρίτο μέρος, η συνέντευξη με τον αρμόδιο υφυπουργό για την ΕΡΤ Παύλο Μαρινάκη. Δεδομένης της υπολειτουργίας του Δημοσίου τον Αύγουστο και της παράλληλης πίεσης που ασκούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην ΕΡΤ, εκτιμάται πως η διαδικασία δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο μεθεπόμενος μήνας είναι καθοριστικός για την ΕΡΤ. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024 λήγει η θητεία του προέδρου και η θέση πρέπει να προκηρυχθεί από τον ΑΣΕΠ, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Την ίδια μέρα λήγει η θητεία του Νίνου Ελματζιόγλου και της Ιωάννας Στεφανάκη. Αν δεν αντικατασταθούν μέχρι τότε, το ΔΣ θα μείνει με τέσσερα μέλη, εκ των οποίων τα δύο έχουν οριστεί από την κυβέρνηση και τα δύο έχουν εκλεγεί από τους εργαζομένους. Η Κατερίνα Κασκανιώτη έχει προσωρινή θητεία έως τις 15/12/2024, το νέο μέλος του ΔΣ, η Ελένη Πατεροπούλου, έως τις 19/6/2029 και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων, ο Γιάννης Δάρρας και ο Μανόλης Παπανικήτας, έως τις 22/6/2027.

Πηγή: typologies

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια