Ticker

10/recent/ticker-posts

Αστρονομικά ποσά: Τι επιδότηση πήραν οι «Πανθέοι» του ΣΚΑΪ και «Το Προξενιό της Ιουλίας» του ALPHA

 


Με 3,64 εκατ. ευρώ θα επιδοτηθεί η εταιρεία του ΣΚΑΪ (Ειδήσεις Ντο Κομ) για την τηλεοπτική σειρά «Πανθέοι», που πήρε σχετική έγκριση από το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών μέσων και Επικοινωνίας), λίγο πριν αυτός ο φορέας καταργηθεί.

Η σειρά του ΣΚΑΪ, με παραγωγό την J.K. Productions, έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών 9,1 εκατ. ευρώ, οι οποίες επιδοτούνται με 40%

Επιδότηση 40%  θα δοθεί επίσης για τα 8 επεισόδια του τρίτου κύκλου της σειράς «Τεχεράνη», που προορίζεται για την Apple TV. Σύμφωνα με το σχέδιο που υποβλήθηκε από την εταιρεία Blonde Productions, ο προϋπολογισμός επιλέξιμων δαπανών είναι 19,7 εκατ. ευρώ και η επιδότηση θα ανέλθει σε 9,9 εκατ. ευρώ. Δικαιούχος της επένδυσης είναι η Donna & Shula Studios.

Εγκριση από το ΕΚΟΜΕ αναμένεται και για τη σειρά του Alpha «Το Προξενιό της Ιουλίας». Με προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών 6,53 εκατ. ευρώ η επιδότηση θα ανέλθει σε 2,6 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα θα πάνε στην παραγωγό εταιρεία Prima Visione, συμφερόντων του Δημήτρη Παναγιωτάκη, πρώην ιδιοκτήτη του Action24.


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. 3,64 εκατομμύρια απο τα λεφτα μας θα παρουν οι πανθέοι που δεν το έβλεπαν ουτε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστες.
    2,6 εκατομμύρια για το προξενιο που καποιος το έβλεπε αλλα και πάλι μεγάλη η επιδοτηση του 40%
    Για σειρές άνω των 30 επεισοδιων, δεν πρέπει να υπάρχει καθολου επιδοτηση. Αυτες οι σειρές συμφέρουν τα κανάλια και τους παραγωγούς και δεν ειναι καλή τηλεοραση. Εμεις γιατί να τις πληρώνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι που πληρώνουμε μόνο τη δημόσια τηλεόραση και όχι την ιδιωτική. Μας φτύνουν στα μούτρα μας και νομίζουμε πως βρέχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε πολλές χώρες δίνονται επιδοτήσεις στα κανάλια για να δημιουργήσουν τηλεοπτικές παραγωγές και με στόχο πολλές από αυτές να είναι εξαγώγιμες. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλα αυτά τα χρήματα της επιδότησης κινούν την αγορά σε πολλά επίπεδα, το θέμα δεν είναι να εστιάσουμε στο γιατί δίνονται τα χρήματα, αλλά πόσο σωστά αξιοποιούνται και εάν αξιοποιούνται με σωστό μέτρο (όλοι συμφωνούμε ότι ήταν υπερβολικά πολλές οι φετινές σειρές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com