Ticker

10/recent/ticker-posts

Ψυχοκόρες - Ασλάνογλου: Ήθελα να βάλω στην Ευανθία και μια κινησιολογία που δεν είναι καθημερινή




Οι μεταπτώσεις της ηρωίδας της στις Ψυχοκόρες κάνουν τη Μαρίνα Ασλάνογλου έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες χαρακτήρες την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1+που πλέον μεταδίδεται ελεύθερα και στον ΑΝΤ1.

Η έμπειρη ηθοποιός δίνει πρόσωπο σε όλες εκείνες τις πλούσιες αφέντρες της δεκαετίας του 1950 στην ελληνική επαρχία που έπαιρναν στη δούλεψή τους ψυχοκόρες και με την εξαιρετική ερμηνεία της συγκινεί, διχάζει και βάζει σε σκέψεις τους τηλεθεατές για έναν θεσμό τόσο παλιό μα τόσο αληθινό.


Πώς θα περιέγραφες τον ρόλο σου;

Η Ευανθία είναι μια δυναμική γυναίκα που βρίσκεται στην επαρχία του ‘50. Είχε μια οικονομική άνεση η οικογένειά της και της έδωσε προίκα την οποία την έδωσε όλη στον άντρα της. Θέλει να βοηθήσει, να πάει στην εκκλησία και βάζει πάνω απ’ όλα το τι θα πει ο κόσμος, αυτό το κλασικό στερεότυπο που υπήρχε τότε και υπάρχει και τώρα. Ένα σοβαρό κομμάτι της είναι ότι της λείπει ένα παιδί. Εκείνη την εποχή, άλλωστε, αν ένα ζευγάρι δεν έκανε παιδιά, ήταν μόνο το φταίξιμο της γυναίκας. Οπότε η Ευανθία, όσο και δυναμική να είναι, για να αποκτήσει αυτό που θέλει και για να μην ανοίξουν τα στόματα και μιλήσει ο κόσμος, πρέπει υπογείως να κάνει κάποια πράγματα για να καλύψει και κάποια άλλα. Γιατί σαν πυρήνας, σαν δομή ανθρώπου δεν είναι κακιά. Απλά αναγκάζεται να κάνει κάποιες πράξεις που υπό άλλες συνθήκες δεν θεωρώ ότι θα τις έκανε.

Το ότι έχει έναν καλό σκοπό, όμως, αγιάζει τα μέσα της που δεν είναι καθόλου καλά;

Έλα ντε! Δεν ξέρω να σου πω. Η αλήθεια είναι ότι οι πράξεις της την έφτασαν αντιμέτωπη με το να χάσει αυτό που τόσο πολύ ήθελε. Γιατί αν δεν έπαιρνε συγκεκριμένες αποφάσεις, θα καταστρεφόταν και η δική της ζωή. Θα έχανε τον άντρα της γιατί θα την πέταγε στον δρόμο. Οπότε σκέφτηκε να τα κάνει όλα αθόρυβα μόνη της, να μην το μάθει ποτέ κανένας και μετά να πάει στην εκκλησία να προσευχηθεί και να ζητήσει άφεση αμαρτιών. Δεν μπορείς να συγχωρήσεις τις πράξεις της, απλά λίγο κοιτάς για τον απώτερο σκοπό.

Πώς χειρίστηκες το ρόλο της Ευανθίας;

Με βάση την ιστορία της και το σενάριο. Ενθουσιάστηκα με το σενάριο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη που είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και ήταν πολύ πάνω στα γυρίσματα και ανοιχτός στο να συζητήσουμε. Γιατί στο κομμάτι των Νάτσηδων που είναι στην επαρχία είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τις άλλες δύο ιστορίες που είναι στην Αθήνα. Εγώ ήθελα να βάλω στην Ευανθία και μια κινησιολογία που δεν είναι καθημερινή. Είναι η γυναίκα του χωριού που τα χέρια της πια είναι μηχανικά στο πώς θα ζυμώσει, θα πιάσει, θα περπατήσει, να είναι όλο της το κομμάτι. Αυτό ήταν πολύ δημιουργικό, γιατί είναι τελείως κόντρα σε μένα, στο πώς έχω μεγαλώσει και πώς είμαι σαν άνθρωπος.

Πηγή Τα Νέα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια