Ticker

10/recent/ticker-posts

Θα γίνει το ΕρτFlix συνδρομητικό;



Η ενίσχυση του ERTFlix αλλάζει τον ανταγωνισμό στην αγορά της τηλεόρασης. Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών τίθεται και το αίτημα για την επιβολή συνδρομής στη streaming υπηρεσία της ΕΡΤ, καθώς επιχειρείται η τεχνολογική της αναβάθμιση και η απόκτηση προγράμματος σειρών και ταινιών που θα μεταφέρουν κοινό από την ιδιωτική τηλεόραση.


Έως σήμερα υπήρχε το αίτημα της διοίκησης της ΕΡΤ για την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, που σήμερα βρίσκεται στα 3 ευρώ τον μήνα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ΕΡΤ σε πρόγραμμα και προσωπικό και να ενισχυθεί το ERTFlix. Η κυβέρνηση εξέτασε θετικά το αίτημα, αλλά δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις. Το 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν επανέφερε την ΕΡΤ με το σύνολο των προγραμμάτων της, προανήγγειλε και την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, αλλά υπήρξε σφοδρή αντίδραση από τη ΝΔ.


Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η αποτελεσματική διεκδίκηση καλύτερου ξένου προγράμματος από τη διοίκηση της ΕΡΤ για το ERTFlix προκάλεσε την αντίδραση στελεχών του Mega και του Alpha και έπεσε η ιδέα να ζητηθεί από την κυβέρνηση η επιβολή συνδρομής για την πλατφόρμα. Στις streaming πλατφόρμες υπάρχει η συνδρομή αλλά και το τίμημα της ενοικίασης για την πληρωμή ταινιών πρώτης προβολής που βρίσκονται σε ανταγωνιστικά δίκτυα.


Η ΕΡΤ από την πλευρά της θέλει να ενισχύσει περισσότερο το ERTFlix και σχεδιάζει περισσότερες κατηγορίες προγράμματος, όπως η μουσική και το παιδικό πρόγραμμα, προσθέτοντας και κανάλια διεθνούς εμβέλειας (π.χ. BBC), ενώ το καλοκαίρι θα προσθέσει και επιπλέον αθλητικό περιεχόμενο με τη μετάδοση του Euro 2024, των Ολυμπιακών Αγώνων και των Παραολυμπιακών Αγώνων.


Πηγή: typologies 

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Το 2015 η κυβέρνηση ήταν στην αντιπολίτευση. Φυσικά και θα αντιδρούσε και θα φώναζε. Τώρα και το τέλος θα αυξήσει και το Ertflix θα κάνει συνδρομητικό και οποιαδήποτε άλλη κολοτούμπα θα την κάνει βρίσκοντας τις δικαιολογίες που πρέπει. Όσο χαρήκαμε χαρήκαμε για το Ertflix που κανονικά αυτό επειδή προέρχεται από τη δημόσια τηλεόραση θα έπρεπε να συνεχίσει να προσφέρεται δωρεάν στους πάντες αλλά σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω κανέναν που θα βάλει ερτφλιξ με συνδρομη. Οχι οτι δεν εχει καλό προγραμμα αλλα την ΕΡΤ την πληρώνουμε ήδη. Δεν θα την χιλιοπληρώνουμε. Αν θελουν πιο πολυ χρήμα να απολυσουν κόσμο που κάθεται και δεν κάνει τιποτα. Σιγουρα υπάρχουν τετοιοι στο δημοσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγαλύτερο κομμάτι του ertflix, αποτελείται από νέες παραγωγές της ερτ και το αρχείο της. Το υλικό αυτό είναι δημόσιο, ανήκει στον λαό και για τον λόγο αυτό πρέπει να είναι ελεύθερο στον κόσμο. Τώρα ίσως έβαζε μια μικρή συνδρομή σαν premiun ertflix για τις ξένες παραγωγές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί, τις ξένες παραγωγές τις αγοράζουν με δικά τους λεφτά; Όχι με τα λεφτά που παίρνουν από ολους μας καθε μηνα από τη ΔΕΗ;

      Διαγραφή
  4. Αν η ΕΡΤ κάνει συνδρομητικό ένα μέρος της ΕΡΤflix με άλλη ονομασία το πιθανότερο τότε εισέρχετε στα χωράφια της συνδρομητικής τηλεόρασης και θα είναι ανταγωνιστική ώς προς αυτό το κομμάτι. Πόσο θα θέλει ο Ant1plus να έχει έναν ανταγωνιστή με μικρότερη συνδρομή; Το βλέπω απίθανο να συμβεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν θεωρούν τα ιδιωτικά κανάλια αδικία το ότι η ερτζιανά έχει ξένο πρόγραμμα ας προσθέσουν και αυτοί ξένες σειρές και ταινίες τόσο στο κανονικό πρόγραμμα όσο και στους ιστοτοπους του και να μην προσπαθούν να υποβαθμίσεις την ερτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com