Ticker

10/recent/ticker-posts

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Πώς του φαίνεται η φετινή τηλεοπτική σεζόν;

Ποιο είδος τηλεοπτικού reality θα πετούσες στον Καιάδα των media;
Δε θα πετούσα οποιαδήποτε εκπομπή και reality θα πληρούσε βασικές προδιαγραφές αξιοπρέπειας και σεβασμού τόσο στους συμμετέχοντες, όσο και στον τηλεθεατή, κυρίως διότι μπορεί να κληθώ να το παρουσιάσω και αυτές τις εποχές ειδικά, ποτέ μη λες ποτέ. Από εκεί και πέρα, χωρίς να συνδέω το ένα σκέλος της απάντησης με το άλλο και για να είμαι και πιο συγκεκριμένος, νομίζω ότι τα reality εγκλεισμού από ένα σημείο και μετά έπεσαν αυτοβούλως στον ελληνικό τηλεοπτικό Καιάδα.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τη τηλεοπτική σεζόν χωρίς καθόλου έμπνευση, αντιγραφή προγραμμάτων του εξωτερικού και ελάχιστα νέα πρόσωπα. Φταίει η κρίση ή η κρίση δημιουργικότητας; 
Ένα ένα… Ανέμπνευστη, δε συμφωνώ σε καμία περίπτωση ότι είναι η φετινή τηλεοπτική σεζόν. Λιγότερα έως ελάχιστα χρήματα για το μέγιστο της απόδοσης τηλεοπτικά, «γέννησαν» ρουμπρίκες, καινοτομίες και εκπομπές που έγιναν απαλλαγμένες πια από τη ματαιοδοξία των παρουσιαστών με περισσότερη σημασία στην ουσία και στο τι πραγματικά ήθελαν πάντα να κάνουν αυτοί οι παρουσιαστές αν δεν είχαν σημασία τα χρήματα. Η αντιγραφή προγραμμάτων του εξωτερικού ισχύει, αν και έχω την άποψη ότι αυτή η αντιγραφή δεν είναι πιστή με μικρά «παραθυράκια» ευρηματικότητας στην ελληνική εκδοχή. Τέλος, όσον αφορά τα ελάχιστα νέα τηλεοπτικά πρόσωπα, ισχύει, αλλά θα πρέπει η ερώτηση να τεθεί στα στελέχη των καναλιών που λόγω της κρίσης και του άγχους που προκαλεί η ανάγκη να «πουληθεί» το κάθε τηλεοπτικό προϊόν σε χορηγό, προτιμούν να εμπιστεύονται τα νέα project στις «σίγουρες» λύσεις παλαιότερων παρουσιαστών.

grecoco.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια