Ticker

10/recent/ticker-posts

Καταστροφικός ιός υπολογιστών «made in Greece»

Δύο Έλληνες «τρελαμένοι» χάκερς, είναι οι κατασκευαστές του νέου κακόβουλου λογισμικού που μόλυνε μεγάλο αριθμό  ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι δημιουργοί του LECPETEX εντοπίστηκαν μετά από διαδικτυακές έρευνες των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημερώθηκαν από διωκτικές αρχές χωρών του εξωτερικού και καταγγελίες πολιτών που έπεσαν θύματα του διαδικτυακού «κοριού».
«Είναι ο πιο ''κακός'' ιός που τα παίρνει όλα και τα κάνει όλα» υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού όπως Microsoft, Facebook, Google και άλλες είχαν δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βρουν τρόπο και πολιτικές αντιμετώπισης του «ελληνικού ιού», που τους είχε... διαλύσει τα αρχεία.
«Δράστες», είναι δύο νεαροί... πληροφορικάριοι, ηλικίας 25 και 27 χρόνων, με πάθος στις ηλεκτρονικές εισβολές, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από τους εξιδικευμένους αστυνομικούς ως ιδιαίτερα έξυπνοι και αυτή τη στιγμή οι «Νούμερο 1» στον κόσμο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για λογισμικό που εισέβαλλε με δόλιο τρόπο σε υπολογιστικά συστήματα πολιτών, εταιρειών και επιχειρήσεων, με δυνατότητα υποκλοπής δεδομένων και προσωπικών στοιχείων των χρηστών.
Πρόκειται για έναν νέο «δούρειο ίππο», που είχε τη δυνατότητα μετάλλαξης σε σύντομο χρονικό διάστημα και παράκαμψης όλων των ειδών λογισμικών προστασίας. Κάποιες «εκδόσεις» του είχαν την δυνατότητα εισβολής ακόμη και αν ο χρήστης απενεργοποιούσε διάφορα εργαλείας ασφαλείας για να τον εμποδίσει.
Ο ελληνικής δημιουργίας ιός άνοιγε σχεδόν όλες τις κερκόπορτες ασφαλείας αποσπώντας αρχεία, προσωπικά στοιχεία, κωδικούς ασφαλείας και ebanking του χρήστη. «Πρόκειται για ένα ισχυρό κακόβουλο λογισμικό υποκλοπής spyware, που ρίζωνε στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή, ''τηγανίζοντας'' όλα τα δεδομένα του χρήστη» αναφέρουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της αρμόδιας υπηρεσίας.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση και τους δημιουργούς του «δούρειου ίππου» θα δοθούν εντός της ημέρας, με επίσημες ανακοινώσεις στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.


thetoc.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια