Ticker

10/recent/ticker-posts

Αποκλειστικό: Νέο εμπορικό κοινό και περισσότερες διαφημίσεις

ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα βρίσκονται σε στενές επαφές, όχι μόνο για το πολυνομοσχέδιο στα ΜΜΕ που θα τους φέρει μετοχικά πιο κοντά, αλλά και για τις αλλαγές που εξετάζονται για να ενισχυθούν τα διαφημιστικά έσοδα. Όπως μαθαίνουμε στο tvnea, οι καναλάρχες εκτός από ένα νέο εμπορικό κοινό (πιθανόν 20-53) εξετάζουν προσεκτικά και την επιλογή της κυβέρνησης για μεγαλύτερα διαφημιστικά παράθυρα. Όπως έχει διαρρεύσει από τα εμπορικά τμήματα, η αύξηση που συζητείται είναι της τάξης των 20%. Δηλαδή, αντί των προβλεπόμενων 12 λεπτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενδεχομένως να πάμε στα 15 λεπτά ανά ώρα. Ως πρότυπο θεωρείται η Ισπανία που κατάφερε με νομοθετικό τέχνασμα να παρακάμψει τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώνοντας λ.χ. το κοινό της για την λήξη του διαφημιστικού διαλείμματος και να παρέχει έως και 20 λεπτά ανά ώρα διαφημιστικών μηνυμάτων (μάλιστα μερικά break έχουν διάρκεια 12 λεπτών).
Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν πακέτο με το πολυνομοσχέδιο για τα ΜΜΕ στις αρχές Αυγούστου. 

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
Πάλι μαζί σε 6 λεπτά... λέει το ιδιωτικό κανάλι ANTENA3

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. MA EINAI DINATON NA DIMIOURGOUN KOINA TIS FANTASIAS TOUS?? PANE KALA MOREE??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί στα κοινά 15-45 πχ να είσαι δευτερος. Αν όμως ανακατέψεις τα νούμερα και δημιουργήσεις την κατηγορία 20-53 μπορεί να είσαι πρωτος (λέμε τώρα).
    Αρα δεν δημιουργούν κοινα της φαντασίας τους αλλα ανακατνέμουν τα υπάρχοντα κοινα. Είναι όλα θέμα κατηγοριοποίησης των υπαρχόντων αριθμών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. e den to les kai kalo na pigainoun 12 lepta i diafimiseis edo 5 lepta pou pigainoun kai vargiese!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sthn amerikh einai 5 3lepta, sunolika 15 lepta diafimiseis anamesa se 2 shows! edw pali einai 15 lepta, mesa sto ena show 5+5 lepta diafimiseis kai 5 lepta afotou teleiwsei kai prin arxisei to epomeno! protimw pantws th dikh mas me8odo, giati ekei ka8e 5-10 lepta exei diafimiseis! an omws to alla3oun kai diarkoun perissotero, tote to ka8e show den 8a diarkei mono mia wra alla kai perissotero!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @TV Master: Ο νόμος προβλέπει δώδεκα λεπτά διαφημίσεις ανά ώρα. Δεν υπάρχει χρονικό όριο για την διάρκεια του κάθε διαλείμματος. Γι' αυτό λ.χ. οι διαφημίσεις στον Λάκη διαρκούν 9 λεπτά, αλλά διακόπτονται ανά 35-40 λεπτά. Το ίδιο μοτίβο πράττει ο ΑΝΤ1 στις πρωινές ελληνικές ταινίες ή και όλα τα κανάλια την ώρα που παίζουν ειδήσεις. Βλέπεις πολλά κανάλια να κόβουν στις 20.55 και να πιάνουν την primetime στις 21.15! Όχι μόνο παίρνουν τα 12 λεπτά του 8με9, αλλά και το πρώτο break του 9με10.

    Ουσιαστικά το μοτίβο της Ισπανίας είναι πιο κερδοφόρο. Αυξάνει τα διαφημιστικά παράθυρα, κάνοντας πιο οικονομικά τα εμπορικά παράθυρα και είναι πιο κοντά στον ανταγωνισμό. Αφού αν κάνεις λ.χ. οκτώ λεπτά διαφήμισης είναι σίγουρο πως περιορίζεις τον άλλον στο ζάπινγκ. Πρώτον γιατί ανταγωνιστικά τυγχάνει (απλά μαθητικά) να παίζει επίσης διαφήμιση.

    Στην Αμερική όντως τα διαφημιστικά διαλείμματα είναι μικρότερα, αλλά το κοινό στην Αμερική δεν κάνει ζάπινγκ, επιπλέον η τηλεόραση εκεί είναι ... άλλος κόσμος. Εδώ οι εταιρίες αγοράζουν χρόνο για να διαφημιστούν και στην Αμερική τα κανάλια αγοράζουν χώρο για να προβάλλουν το πρόγραμμα τους! Άρα κι εδώ λ.χ. δεν θα μπορούσε να παίξει η Μπουλέ το πρωί σε τοπική έκδοση του Mega (ξέρω γω Mega Artas) ή το Νησί στον ΑΝΤ1 Βόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com