Ticker

10/recent/ticker-posts

Το «Κάτι ψήνεται» έρχεται για άλλη μια εβδομάδα

Το «Κάτι ψήνεται» έρχεται για άλλη μια εβδομάδα στη συντροφιά μας έτοιμο να μας ανοίξει την όρεξη για αυθεντικές γεύσεις και χαρούμενες παρέες.
Ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα γεμάτο όμορφες μυρωδιές, απολαυστικά εδέσματα, ζεστές ανθρώπινες στιγμές αλλά και ‘πιπεράτα’ περιστατικά!
Την εβδομάδα 14 με 18 Μαρτίου 2011 σε γαστρονομικούς πειρασμούς θα μας βάλει η Βάσω, ο Τσούτσο, η Αφροκόμη, η Σουζάνα και ο Λευτέρης.
Τη Δευτέρα 14 Μαρτίου τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει η Βάσω.
Η Βάσω, από την Αλβανία, είναι μια cool εργένισσα που αγαπάει τη γυμναστική και δουλεύει πολύ. Στο σπίτι έχει καταφέρει να φτιάξει το δικό της μίνι γυμναστήριο.
Πώς θα τα πάει στο …ζέσταμα της εβδομάδας;
Κάτι ψήνεται στην κουζίνα… της Βάσως
Η Βάσω θα μπει στον στίβο της μαγειρικής με έναν «Ξεμαλλιασμένο μόσχο», θα συνεχίσει με το κυρίως πιάτο που λέγεται «Γαλλικός μουσακάς» και θα κλείσει το δείπνο της με ένα «Γλυκό καρότο».
Πώς θα υποδεχτούν τις γεύσεις της οι καλεσμένοι;...


Την Τρίτη 15 Μαρτίου το δεύτερο δείπνο της παρέας οργανώνει ο Τσούτσο.
Ο Τσούτσο, από την Κούβα, είναι χορευτής και τραγουδιστής. Στην Ελλάδα ήρθε για μια γυναίκα και έμεινε για την καλή ζωή. Του αρέσει να γνωρίζει κόσμο και να φιλοξενεί.
Πόσο ικανός στην κουζίνα θα αποδειχθεί ο ….εξωτικός οικοδεσπότης;
Κάτι ψήνεται στην κουζίνα… του Τσούτσο
Ο Τσούτσο ραπάρει με λατινοαμερικάνικο beat, χορεύει λεβέντικες ζεμπεκιές, χαρίζει κολιέ από φασόλια στους καλεσμένους και βάζει την παρέα στους ρυθμούς ενός κεφάτου δείπνου!

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου στη κουζίνα μπαίνει η Αφροκόμη.
Η Αφροκόμη είναι μαμά, έμπορος και κεντήστρα απ’ τις λίγες. Η Αφροκόμη διαθέτει καντάρια σιγουριάς, ποδιά με υπονοούμενο και όπλο την εμπειρία της.
Θα καταφέρει να μεγαλουργήσει τελικά;
Κάτι ψήνεται στην κουζίνα… της Αφροκόμης
Με ακλόνητη σιγουριά, η έμπειρη νοικοκυρά εξορμεί για τα τελευταία της ψώνια.
Τι να λέει άραγε το μενού της Τετάρτης;

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου τη μαγειρική κουτάλα πιάνει η Σουζάνα.
Η οικοδέσποινα πριν μπει στην κουζίνα, ανεβάζει το ηθικό της ….πάνω σε ψηλά τακούνια! Είναι η Σουζάνα, sweet sixteen και μαθητευόμενη κομμώτρια. Η Σουζάνα κατάγεται από την Αρμενία. Από μαγειρική δεν έχει και μεγάλη ιδέα.
Θα έχει την τύχη της πρωτάρας με το μέρος της;
Κάτι ψήνεται στην κουζίνα… της Σουζάνας
Η Σουζάνα μαγειρεύει παραδοσιακές αρμένικες συνταγές.
Πώς ισορροπεί μια 16χρονη οικοδέσποινα πάνω σε δωδεκάποντα τακούνια;
Γίνεται η σαλάτα τούρτα;
Τι είναι το brgur και γιατί ταιριάζει με το μοσχαράκι;
Ποιος είναι το χρυσό ψαλίδι;

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου μαγειρική αυλαία ρίχνει ο Λευτέρης.
Την αυλαία της εβδομάδας κλείνει ένας ΑΕΚτζής, ο Λευτέρης.
Ο Λευτέρης είναι πατέρας δυο παιδιών και προστάτης δεκάδων γατιών. Για τα θέματα κουζίνας έχει τη φιλοσοφία του: «η μαγειρική είναι μαγκιά, η ζαχαροπλαστική τέχνη».
Πόσο μάγκας θα αποδειχθεί στην κουζίνα του;
Θα καταφέρει να φιλοξενήσει χωρίς απρόοπτα την παρέα;
Κάτι ψήνεται στην κουζίνα… του Λευτέρη
Είναι η τελευταία μέρα της μαγειρικής αναμέτρησης και οικοδεσπότης είναι ο Λευτέρης, ένας πληθωρικός και ευγενής …μάγκας. Πόσο μερακλίδικο θα είναι το μενού του;

Και νικητής είναι…..
Δεν έχει σημασία ποιος αναδείχτηκε μεγάλος νικητής, αυτό που μετράει είναι ότι μια παρέα από διαφορετικούς ανθρώπους ήρθε πιο κοντά μέσα από γαστρονομικούς πειραματισμούς, αλλά πάνω απ’ όλα μέσα από τις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται γύρω από ένα φιλικό τραπέζι.
Και αυτή την εβδομάδα τη ζεστή παρέα «κατασκοπεύει» ο Γιώργος Χατζηπαύλου, η «φωνή» που αφηγείται και σχολιάζει όλα όσα συμβαίνουν κατά την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του φιλικού δείπνου.

Γευστικές εκπλήξεις, πικάντικες ανατροπές, ευφάνταστες γεύσεις, αλλά και φιλικές παρέες έρχονται και πάλι στον Alpha από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011, στις 20:00, μέσα από το απολαυστικό «Κάτι ψήνεται».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια