Ticker

10/recent/ticker-posts

Ρούλα Κορομηλά:Η εθνική μας παρουσιάστρια....!

απο συντάκτη Ευφροσύνη Παπαθεοδωρου
Γιατί προτίμησα να κάνω ένα αφιέρωμα στην Ρούλα Κορομηλά;Γιατί είναι η εθνική μας παρουσιάστρια.Η Ρούλα Κορομηλά,γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1957 στην Αθήνα και κατάγεται από την Μεσσηνία.Ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα στα τέλη της δεκαετίας του '80 μέσα από την κρατική τηλεόραση, και στη συνέχεια στην ιδιωτική καθιέρωσε προγράμματα που για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνιση τους στη μικρή οθόνη, όπως οι πρωινές εκπομπές, τα φαντασμαγορικά σόου και οι τηλεμαραθώνιοι.
Το 1991, και μετά τη θητεία της στην κρατική τηλεόραση όπου παρουσίαζε την πρωινή εκπομπή "Μια καλημέρα είναι αυτή", μεταπήδησε στον νεοσύστατο τότε τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 παρουσιάζοντας την μακροβιότερη πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή: τον Πρωινό Καφέ. Απ' την συγκεκριμένη εκπομπή που είχε αξιοσημείωτη επιτυχία, στα τρία χρόνια που την παρουσίαζε η Ρούλα Κορομηλά παρήλασαν σημαντικές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και όχι μόνο, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Καρβέλας, η Άννα Βίσση, ο Κώστας Τουρνάς,Χάρης Ρώμας, η Αλέξια, η Μαντώ και ο Θάνος Καλλίρης. Στην ίδια εκπομπή, την παρουσιάστρια διαδέχτηκαν αργότερα η Πόπη Χατζηδημητρίου, η Ελένη Μενεγάκη η Ελεονώρα Μελέτη,το δίδυμο Κατερίνα Ζαρίφη-Νίκος Μουτσινάς και η Βίκυ Καγιά. Επίσης, το 1992 στον ΑΝΤ1 ξεκίνησε να παρουσιάζει το πρώτο σόου της ελληνικής τηλεόρασης με τον τίτλο Ciao ANT1,που είχε μεγάλη επιτυχία...
Το 1994 σπάει το συμβόλαιο της με τον ΑΝΤ1 ξεκινώντας δικαστική διαμάχη με το κανάλι, που κρατά έως και σήμερα, για να βρει τηλεοπτική στέγη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, που σύμφωνα με πληροφορίες της προσέφερε το ποσό του 1.000.000.000 δραχμών. Εκεί παρουσιάζει την εκπομπή Μπράβο, ένα εβδομαδιαίο (κάθε Σάββατο στις 9) βραδινό φαντασμαγορικό σόου, που, με κάποιες μικρές αλλαγές (όπως στον τίτλο), διαρκεί έξι χρόνια και σημειώνει ιδιαίτερα υψηλές τηλεθεάσεις. Από το "Μπράβο" "παρέλασαν" εκτός από τις αναρίθμητες εγχώριες προσωπικότητες, όπως η Καίτη Γαρμπη, ο Διονύσης Σχοινας, η Αλικη Βουγιουκλάκη,Κάτια Δανδουλάκη, ο Αντώνης Ρέμος, η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς, ο Λάμπης Λιβιεράτος, η Χάρις Αλεξίου και η Άντζελα Δημητρίου και εξέχουσες ξένες, όπως ο Ρίκυ Μάρτιν, η Μαντόνα και ο Έρος Ραμαζότι. Πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο στην περίπτωση του "Μπράβο" όσο και του "Ciao Ant1" πολλές εκπομπές ήταν εορταστικού περιεχομένου και μεταδίδονταν Παραμονές Πρωτοχρονιάς ή Πάσχα.Έχει χαρακτηριστεί ως υπερπαραγωγή Πολλές από τις εκπομπές του Bravo μεταδόθηκαν από το δημαρχείο της Σύρου ,την Πάτρα και τον Λυκαβηττό. Η Ρούλα Κορομηλά και στα δύο σόου δεν περιορίζονταν στον απλό ρόλο της παρουσιάστριας, αφού χόρευε, τραγουδούσε,έκανε φάρσες και έκανε σκετς. Παράλληλα στο Mega παρουσιάζει τις απογευματινές εκπομπές Bravissimo και την καθημερινή εκπομπή Ε, ναι λοιπόν, ενώ καθιερώνει και τους τηλεμαραθώνιους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.Ο πρώτος απο τους τηλεμαραθώνιους που έχει παρουσιάσει, αφορούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες, μεταδόθηκε το 1996 και διήρκησε 30 ώρες. Απ' τον συγκεκριμένο τηλεμαραθώνιο, που μεταδόθηκε από το Mega συγκεντρώθηκαν 650.000.000 δραχμές, για την ανέγερση πρότυπου κέντρου αποκατάστασης παιδιών, που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση. Το 2000 αποφασίζει να απέχει από την τηλεόραση και το 2001 επιστρέφει μέσα από την συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha παρουσιάζοντας την πρώτη πρωινή εκπομπή του σταθμού με τον τίτλο "Έντεκα και κάτι", που λίγο καιρό αργότερα μετονομάζεται σε "Καλώς τους" και καθιερώνει την πρωινή ζώνη του σταθμού. Η εκπομπή δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα από άποψης τηλεθέασης.
Μετά από τρία χρόνια, την σεζόν 2003-2004, παίρνει μεταγραφή για τον τηλεοπτικό σταθμό Star όπου αναλαμβάνει για ένα χρόνο την παρουσίαση πρωινής εκπομπής με τίτλο Όλε, τα νούμερα είναι χαμηλά . Απέχει ξανά για ένα χρόνο απο την τηλεόραση και επιστρέφει στον Alpha αναλαμβάνοντας διοικητική θέση στον σταθμό, ως υπεύθυνη ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ενώ παρουσιάζει και την εκπομπή Τρεις Ευχές το 2005 που μετονομάζεται σε Ζωή σαν Όνειρο, η οποία διακόπτεται λόγω χαμηλής τηλεθέασης.Το 2007 συμμετείχε στο talent show TV Stars Παρουσιάστε Live, ως καθοδηγήτρια των παικτών του show, ενώ απο το 2007 έως και σήμερα κατέχει σημαντική διοικητική θέση στον Alpha , ως σύμβουλος προγράμματος,που τα πάει περίφημα.Έχει κατηγορηθεί για κόντρες με την Ελένη Μενεγάκη , την Δήμητρα Αιγνίτη και Λάκη Λάζόπουλο με το Ρου ξου ,όπου πολύ το μεταφράσαν,ώς Ρούλα έξω.Επίσης έχει πάρει πολύ ωραία κοπλιμέντα για τις ωραίες τις γάμπες.

Ήταν παντρεμένη με τον Πάνο Μιχαλόπουλο και τον Νάσο Γαλακτερό, ενώ ιδιαίτερα γνωστή ήταν η σχέση της με τον Ιταλό τηλεσκηνοθέτη Στέφανο Σαρτίνι,όπου τον είχε γνωρίσει στον Πρωινό καφέ. Έχει τιμηθεί με πολλά τηλεοπτικά βραβεία και είναι γνωστή ως η "εθνική τηλεπαρουσιάστρια"Αυτή τη στιγμή έχει σχέση από το Internet.

Μετά από σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της και μετά από απουσία 3 χρόνων στον τηλεοπτικό φακό,η Ρούλα Κορομηλά στις 26 Απριλίου 2010 όπως έγινε γνωστό σε επίσημη ανακοίνωση του σταθμού "Alpha" επέστρεψε μπροστά από τις κάμερες, αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού "Greek Idol Live" και αντικατέστησε την ηθοποιό & τραγουδίστρια ,όπου έγινε γνωστή απο την σειρά Λόλα,Άντα Λιβιτσιάνου,όπου άκουσε πολύ κακές κριτικές,για την εμφάνιση της και τον χορό της.. Στις 3 Οκτωβρίου 2010 έκανε πρεμιέρα το "Big Brother", στο οποίο η Ρούλα εμφανίστηκε πολύ αδυνατισμένη και κομψή, το πρόγραμμα κατηγορήθηκε για χαμηλή αισθητική,ενώ προετοιμάζεται για το δεύτερο Greek Idol
Η Ρούλα έχει μεγάλη πείρα στην τηλεόραση και αξίζει κάτι καλύτερο από το big brother.

Κάποιες πληροφορίες πήρα από τη
 Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Τη χρονιά που το κυριακάτικο σόου της στο μέγκα μετονομάστηκε σε Καλως Ήρθατε, η εκπομπή ξεκινούσε απόγευμα διακοπτόταν για το δελτίο ειδήσεων και συνεχιζόταν στις 9. Δε σημείωσε όμως η απογευματινή εκδοχη επιτυχία, αφού έπαιζε απέναντι απο το Χρυσό Κουφέτο στο Σταρ.
    Η βραδινή της πτώση της άρχισε όταν τοποθετήθηκε απέναντι της ο Μικρούτσικος με τους Άντρες Έτοιμους για Όλα, που την ξεπέρασε σε τηλεθέαση. Σε συνένετευξη της στο Ζάπινγκ είπε "Αντρέα σε παίζω και στα πέναλτι", για να απαντήσει ο Μικρούτσικος απο το ίδιο περιοδικό λίγες εβδομάδες αργότερα "Ρούλα για να παιχτούν πέναλτι πρέπει να υπάρξει πρώτα ισοπαλία".

    άλλο αξιοσημείωτο της καριέρας της ήταν η γκεστ εμφάνιση που έκανε σε ένα επισόδιο της σειράς Ο Πέτρος και τα Κορίτσια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΄ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΑ ΣΟΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ /ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΚΑΙ ΠΑΤΩΣΕ ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΕΝΗ ΜΠΑΙΝΕΙ 16 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ /

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΓΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΟΔΩΣ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΟΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΟΥ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΤΥΧΙΜΕΝΑ/ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΟΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΔΑΠΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΧΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΚΙΖΟΥΝ /

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. την διαρκεια της πρωτιας μονο η ελενη την εχει.Κοιτα κυρια παπαθεοδωρου δεν εισαι αντικειμενικη, καλυτερα αν θελεις να γραφεις να γινεις πιο σωστη στην κριση σου μην μας "γεμιζεις" με δικες σου συμπαθειες,γιατι ειναι σαν να λες ψεμματα,οπως με την τατιανα που μας κοτσαρες το 15αρι.Η ρουλα ειναι η πρωτη που εφερε καποιες αλλαγες στην ιδιωτικη τβ με τα σοου της αλλα ουτε τα λεφτα, ουτε την αποδοχη της ελενης, ουτε την σταθερη της πορεια εχει.Στο σταρ θυμαμαι το πρωι εκανε 9αρια το ιδιο και στον αλφα οταν επαιζε απεναντι απο την ελενη,και απο τι φαινεται δεν θα της το συγχωρεσει της ελενης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I roula einai thea kai exei kanei poli simantika pragmata ston tileoptiko xoro.Fenetai kai apo to keimeno posa pragmata exei kanei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ρούλα έχει κάνει όντως πολλά πράγματα αλλά σε όλα ήταν άθλια και πότε δεν μπόρεσε να μας πλασάρει τα στημένα της ως αληθινά όση προσπάθεια κ να έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. i eleni paidia einai mallon i 2 vougiouklaki..opou kai an paei tha ginei to epikentro tis sizitisis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οταν γνωριστηκαν με την ελενη,η αλικη καταλαβε οτι η ελενη εχει μεγαλο αστερι και το ειπε στον μακη δελαπορτα.Της εδωσε τοτε μια συμβουλη να μην απανταει σε οτι γραφετε για την ιδια,την συμβουλη αυτη μαλλον την ακολουθει τοσα χρονια,"ουτε να διαψευδει αλλα ουτε να επιβεβαιωνει".Πλακα πλακα ολοι για την ελενη μιλανε οπου παω απο γυμναστηρια μεχρι σε καφετεριες.Και για την αλικη λεγανε ουκ ολιγα γεματα κακια, αλλα στο τελος τι εμεινε μονο η λαμψη της να μας την θυμιζει.Για λαμψη, αποδοχη και ενδιαφερον του κοσμου μιλαμε μονο, γιατι ηταν διαφορετικες οι καριερες τους, κοινως για τα πιο λαμπρα αστερια,και ας χτυπιεται η ντενιση λεγοντας μονη της "οτι εγω και η αλίκη μονο ενδιαφεραν τον κοσμο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com