Χάρης Ρώμας: «Δεν θα κάνω μια ζωή τηλεόραση!»
Συνέντευξη στη Χριστίνα Γαλανοπούλου (kolonaki-press.com)
Καθημερινές ή Σαββατοκύριακα, πρωινά ή μεσημέρια, ο ΑΝΤ1 παίζει Ρώμα. Ασταμάτητα, σχεδόν ανελέητα. «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» το πρωί, «Κωνσταντίνου και Ελένης» το μεσημέρι», «Καφέ της Χαράς» το απόγευμα και κερασάκι στην τούρτα, «Λίφτινγκ», τα πρωινά του Σαββατοκύριακου.
Ειδικά, το «Δεληγιάννειο» - για το οποίο ο ηθοποιός καταχεριάστηκε δεόντως από τις τηλεοπτικές στήλες – στην επανάληψη του αγγίζει ποσοστά άνω του 22%, ενώ σε σύγκριση με όσα προαναφέρθηκαν είναι μακράν η πιο προσεγμένη του δουλειά, η οποία ακόμη τον πονάει.
Και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, οι φήμες τον ήθελαν φέτος στο Mega, ο ηθοποιός και σεναριογράφος, θα βρίσκεται στον ΑΝΤ1, με μία νέα κωμωδία. Όχι εποχής. Απλώς κωμωδία. Από αυτές που τον έκαναν γνωστό και αγαπητό, που του έδωσαν το παρατσούκλι «Μίστερ 60%» και που όταν αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, μόνο που δεν του ζήτησαν τα ρέστα.\
O ίδιος, στην κουβέντα μας εμφανίστηκε ήρεμος, σχεδόν μετριοπαθής, απαλλαγμένος – όπως τουλάχιστον λέει – από το άγχος της τηλεθέασης και πεπεισμένος ότι δεν θα κάνει τηλεόραση για μια ζωή…
Ξανά στον ΑΝΤ1 φέτος, με τον «Δόκτωρα Ρούλη», που από τον τίτλο να το πιάσουμε είναι κωμωδία…
- Κωμωδία. Και μπορώ να πω ότι μετά το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» και τη συναισθηματική φόρτιση που έκρυβε η υλοποίηση, τα γυρίσματα του, ναι, είχα την ανάγκη να κάνω μία 100% κωμωδία.
Ξέρετε, βλέποντας το τώρα στις επαναλήψεις και ρίχνοντας και μια ματιά στα νούμερα τηλεθέασης, προσπαθώ να καταλάβω τι δεν πήγε καλά πριν από περίπου δυο χρόνια. Στρωτό σενάριο, καλοί ηθοποιοί, νέα και ταλαντούχα πρόσωπα… Κι η τηλεθέαση, απέναντι σε επαναλήψεις άλλων σίριαλ και κονσέρβα πρωινάδικα, πάνω από το 22%. Λοιπόν;
- Το κάθε πράγμα ευδοκιμεί αναλόγως των συγκυριών. Για το «Δεληγιάννειο» δεν ήταν ο κατάλληλος χώρος, ούτε η κατάλληλη στιγμή…
Όταν λέτε χώρος, εννοείται το κανάλι;
- Ναι. Κι ίσως και το «εποχής» να μην τράβηξε, όσο έπρεπε. Ας πούμε και το «10», σίριαλ εποχής ήταν και μάλιστα από τα πολύ καλά, και αποθεώθηκε από τον Τύπο. Αλλά μην ξεχνάμε ότι η τηλεθέαση του ήταν στο 17%. Θέλω να πω ότι καμιά φορά τα σίριαλ πρέπει να τα εξετάζεις και πέρα από τη στενή χρονική τους πορεία, τη στιγμή δηλαδή κατά την οποία πρωτοπροβάλλονται. Πάντως, ειδικά σε ό,τι αφορά το «Δεληγιάννειο», όποιας αντιμετώπισης κι αν έλαχε – στην τελική, μας χρεώσανε ότι δεν πήγε καλά ένα σίριαλ που και τότε κινούνταν γύρω στο 22% - θεωρώ ότι ήταν η ωραιότερη δουλειά μου, απ’ όλες τις απόψεις. Αισθανθήκαμε ότι κάναμε κάτι σπουδαίο. Και κυρίως ότι ήμασταν μία πολύ δεμένη ομάδα που κατάφερε να παράξει κάτι καλό.
Θεωρείτε ότι ο Τύπος δεν σας έχει φερθεί καλά; Ότι οι τηλεκριτικοί σας κρίνουν αυστηρά;
- Αυτός που θέλει να σου πει «μπράβο» θα σ’ το πει. Το «Καφέ της Χαράς», επί παραδείγματι, το ανέβασε ο κόσμος, η τηλεθέαση και πάντως όχι οι εφημερίδες και γενικώς τα Μέσα.
Σειρές, όπως το «10», που σου λέω ότι ήταν εξαιρετική δουλειά, το αγκάλιασε ο Τύπος. Όπως και το «Παρά Πέντε».
Καλά, και για τα «Ματωμένα Χώματα» είχαν γραφτεί πολλά καλά πριν καν αρχίσει η σειρά, αλλά μετά…
- Δεν μου άρεσε η διασκευή στα «Ματωμένα Χώματα», αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…
Έτσι που τα λέτε είναι σαν να πιστεύετε ότι ο Τύπος είναι το 50% στην προώθηση μιας δουλειάς, καλής, κακής ή μέτριας.
- Αν ήταν ο Τύπος ήταν το 50%, δεν θα έκανα ποτέ καριέρα. Εν πάση περιπτώσει δεν θέλω να συζητώ για τον Τύπο…
Ωστόσο, ουκ ολίγες φορές οι στήλες σας έχουν χρεώσει ότι χρόνια τώρα έχετε βολευτεί πίσω από μία συγκεκριμένη μανιέρα, αυτή του συντηρητικού ανθρώπου, που άλλοτε εμφανίζεται ως καθηγητής, άλλοτε ως δήμαρχος και πάει λέγοντας.
- Τι θα πει «μανιέρα»; Δεν το καταλαβαίνω! Και γιατί είναι κακό να έχεις μανιέρα; Οι καλοί κωμικοί πρέπει να έχουν μανιέρα. Το αντίθετο συμβαίνει στο δράμα. Ο Τατί, ο Ντε Φινές, ο Κωνσταντάρας με τον «τρελοπενηντάρη» του επί παραδείγματι, ο Αυλωνίτης, η Βλαχοπούλου, ο Λογοθετίδης, είχαν δημιουργήσει περσόνες που έμειναν ανεπανάληπτες. Είναι παρεξηγημένη η μανιέρα και είναι πολύ δύσκολο, αν θες να το δούμε κι έτσι, να φτιάξεις μια τέτοια κατασκευή συμπαγή, που όμως να μπορεί να εξελίσσεται. Είναι μια σύνθετη δουλειά, το πώς θα περιπλέξεις τον ρόλο, τι στοιχεία θα του προσθέσεις, τι θα του αφαιρέσεις. Και να σου πω και κάτι, αν παρουσίαζες κάθε φορά κάτι το απολύτως ίδιο, κάτι που δεν έχεις εξελίξει, ο κόσμος δεν θα το αγκάλιαζε με ενδιαφέρον.
Η σεζόν που μας πέρασε χαρακτηρίστηκε από το απρεπές, σχεδόν βίαιο «κόψιμο» σειρών που δεν τα πήγαν καλά στους πίνακες τηλεθέασης. Σας τρομάζουν τέτοιες πρακτικές ή τις θεωρείτε πλέον – και λόγω της οικονομικής κρίσης – αναγκαίο κακό της τηλεοπτικής ζωής; Για να μην αναφέρω τον περιορισμένο αριθμό σίριαλ που θα «σπρώξουν» τα κανάλια την επόμενη σεζόν ακριβώς λόγω έλλειψης ρευστότητας.
- Η αλήθεια είναι ότι τους πέφτουν ακριβά τα σίριαλ. Περνάμε δύσκολες εποχές και ήταν αναπόφευκτο ότι η οικονομική ύφεση θα έπληττε και την τηλεόραση. Προσωπικά το περίμενα, με όσα έβλεπα και άκουγα. Αλλά είναι ο τρόπος που έχει το κάθε κανάλι να προχωρά σε αυτό το «ψαλίδισμα». Δεν συμφωνώ με το άκομψο, με το βίαιο «κόψιμο» σειρών. Βέβαια, κάποιες σειρές – το βλέπεις, το αισθάνεσαι – ότι δεν πρόκειται να πάρουν κεφάλι, αλλά για να μην αγνοήσεις και αυτό το λίγο κοινό που τιμάει αυτή τη σειρά παρακολουθώντας την, οφείλεις τουλάχιστον αυτό το… «κόψιμο» να γίνει αξιοπρεπώς. Δεν είναι δυνατόν μια σειρά που υποτίθεται, ολοκληρώνεται σε 30 επεισόδια να την «κόβεις», ας πούμε, στα έξι. Δεν γίνονται αυτά και δεν επιτρέπονται. Θέλω να είμαι αντικειμενικός με όλες τις δουλειές, οπότε σου λέω, ότι ακόμη και σε αυτές που δεν προχωράνε, δεν «τραβάνε», οφείλεις ένα μίνιμουμ ευπρέπειας σαν κανάλι. Και στο κοινό, αλλά και στους δημιουργούς και τους συντελεστές της σειράς.
Τα τελευταία χρόνια παίζετε αποκλειστικά σε σίριαλ που γράφετε εσείς. Δεν θα θέλατε, για αλλαγή, να δοκιμαστείτε στο έργο κάποιου άλλου;
- Αν μου πρότειναν κάτι οι Ρέππας – Παπαθανασίου, πολύ ευχαρίστως θα έπαιζα. Όταν έχεις κάνει δουλειές, οι οποίες έχουν στεφθεί και με 60αρια τηλεθέασης, εννοείται ότι γίνεσαι προσεκτικός.
Από την αρχή της προηγούμενης σεζόν γραφόταν παντού ότι μετακομίζετε για Mega. Τι απέγινε τελικά με εκείνες τις επαφές;
- Ήμουν σε συνομιλίες με το Mega και έχω κρατήσει ανοιχτό το μέτωπο και καλή σχέση με τους ανθρώπους εκεί. Πραγματικά καλές επαφές. Ελεύθεροι επαγγελματίες είμαστε και η τηλεόραση μου είναι οικείο πεδίο. Ωστόσο, ξέρω και ποιος είμαι απέναντι της και ξέρω ότι πρέπει να βάζεις κάθε πράγμα στη θέση που του αρμόζει. Το δίκαιο και το σωστό ήταν να γιορτάσω τα 20χρονα με τον ΑΝΤ1. Είναι τιμητικό να σου λέει ο Θοδωρής Κυριακού «δεν θα ‘θελα να λείπεις εσύ απ’ το κανάλι στα 20α γενέθλια του».
Πρόσφατα, ήρθε στην επιφάνεια μία φήμη που σας ήθελε σε κόντρα με τον Γιάννη Μπέζο, ότι δηλαδή υπάρχουν κοινά σημεία στη δουλειά που ετοιμάζεστε να βγάλετε εσείς στον «αέρα» με αυτή που ετοιμάζει. Τι δόση αλήθειας υπάρχει σε αυτό;
- Ποτέ δεν υπήρξε ζήτημα με τον Γιάννη τον Μπέζο. Το διάβασα κι εγώ κάπου αυτό, αλλά ζήτημα δεν υπήρξε. Το μόνο κοινό μας για την επόμενη σεζόν είναι ότι υποδυόμαστε και οι δύο τους γιατρούς. Μέχρι εκεί.
Τελευταία είναι πολύ της μόδας ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα να βρίσκονται σε ρόλο παρουσιαστή. Να επιλέγονται, δηλαδή, πρόσωπα που τα κανάλια πιστεύουν ότι θα φέρουν υψηλές τηλεθεάσεις. Φαντάζεστε στο μέλλον τον εαυτό σας σε κάτι τέτοιο; Δεδομένου ότι κάπως έτσι ξεκινήσατε πριν από αρκετά χρόνια;
- Ο καθένας μας έχει μια πορεία. Δεν θα κάνω μια ζωή τηλεόραση. Θέλω, μπορώ και έχω ανάγκη να δουλέψω σε νέες φόρμες. Θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο – αυτό είναι ο έρωτας μου-, με νέες φάτσες, φρέσκιες, με ανθρώπους που δεν είναι αναμενόμενοι. Το θεωρώ παράσημο ότι έχω φέρει στην επιφάνεια νέα πρόσωπα. Κοίτα, ούτε θέλω να υπεραμυνθώ μιας καριέρας, αλλά είμαι έτοιμος να προσφέρω. Και κυρίως είμαι απαλλαγμένος από το άγχος της τηλεθέασης. Όμως, θέλω να είμαι και αντικειμενικός, και θα σου πω ότι όλο αυτό που συμβαίνει δεν είναι τηλεόραση. Όλο αυτό το γδάρσιμο, το ξεκατίνιασμα, όχι, δεν είναι τηλεόραση. Και ξέρεις κάτι; Βρίσκω τρομερά προκλητικό, μια κατηγορία ανθρώπων να αμείβεται τόσο καλά, με τόσα λεφτά και να μην κάνει απολύτως τίποτα, εκτός από αυτό. Τότε, όταν ξεκινούσα, ήμουν 23 ετών και φοιτητής ιατρικής ακόμη. Δεν είχα αποφασίσει ακόμη τι θέλω να κάνω. Όμως, όχι δεν νομίζω ότι μπορώ, ούτε θέλω να κάνω κάτι τέτοιο. Έχω πράγματα να κάνω. Θέλω να κάνω σινεμά, να γράψω βιβλία, να συνεχίσω με τους στίχους μου.
Καλά, άλλη υπόθεση το σενάριο, άλλο καπέλο οι στίχοι…
- Σίγουρα. Το να γράφεις για ένα σίριαλ θέλει σύστημα, θέλει οργάνωση. Εγώ χρειάζομαι 5 ώρες αδιάκοπα κάθε μέρα, όταν έχω μπροστά μου μία τέτοια δουλειά. Όσο για τους στίχους, ξέρεις…
Στο πακέτο με τα τσιγάρα, στις χαρτοπετσέτες, όποια ώρα της ημέρας…
- Ακριβώς!
INFO:
• Στον ΑΝΤ1 πιστεύουν πολύ στη νέα του δουλειά. Ακούγονται αρκετά γνωστά ονόματα για τους γυναικείους ρόλους του «Δόκτωρα Ρούλη», αλλά ο ίδιος για την ώρα δεν επιβεβαιώνει κανένα.
• «Οι Ράγες πίσω μου», το θεατρικό που ανέβασε πέρσι ο Χάρης Ρώμας στο «Τρένο στο Ρουφ» - το τρενάκι του, όπως λέει – φέτος μεταφέρεται στο θέατρο «Αποθήκη» κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
• Τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη ανεβάζει στη Θεσσαλονίκη τον «Βαφτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
• «Σε μια σχεδία», «Ας εκτεθώ», «Ένα Φιλί», είναι κάποια απ’ τα τραγούδια του που έγιναν επιτυχίες τραγουδισμένα από καλλιτέχνες, όπως η Γλυκερία, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και άλλοι. Φέτος, σκοπεύει να διοργανώσει και μία βραδιά με τίτλο «Αναπάντεχη συνάντηση», με 4 τραγουδιστές, δύο οπερετικούς και δύο λαϊκούς.
• Είναι απολύτως άγνωστο το πότε κοιμάται…
Συνέντευξη στη Χριστίνα Γαλανοπούλου (kolonaki-press.com)
Καθημερινές ή Σαββατοκύριακα, πρωινά ή μεσημέρια, ο ΑΝΤ1 παίζει Ρώμα. Ασταμάτητα, σχεδόν ανελέητα. «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» το πρωί, «Κωνσταντίνου και Ελένης» το μεσημέρι», «Καφέ της Χαράς» το απόγευμα και κερασάκι στην τούρτα, «Λίφτινγκ», τα πρωινά του Σαββατοκύριακου.
Ειδικά, το «Δεληγιάννειο» - για το οποίο ο ηθοποιός καταχεριάστηκε δεόντως από τις τηλεοπτικές στήλες – στην επανάληψη του αγγίζει ποσοστά άνω του 22%, ενώ σε σύγκριση με όσα προαναφέρθηκαν είναι μακράν η πιο προσεγμένη του δουλειά, η οποία ακόμη τον πονάει.
Και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, οι φήμες τον ήθελαν φέτος στο Mega, ο ηθοποιός και σεναριογράφος, θα βρίσκεται στον ΑΝΤ1, με μία νέα κωμωδία. Όχι εποχής. Απλώς κωμωδία. Από αυτές που τον έκαναν γνωστό και αγαπητό, που του έδωσαν το παρατσούκλι «Μίστερ 60%» και που όταν αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, μόνο που δεν του ζήτησαν τα ρέστα.\
O ίδιος, στην κουβέντα μας εμφανίστηκε ήρεμος, σχεδόν μετριοπαθής, απαλλαγμένος – όπως τουλάχιστον λέει – από το άγχος της τηλεθέασης και πεπεισμένος ότι δεν θα κάνει τηλεόραση για μια ζωή…
Ξανά στον ΑΝΤ1 φέτος, με τον «Δόκτωρα Ρούλη», που από τον τίτλο να το πιάσουμε είναι κωμωδία…
- Κωμωδία. Και μπορώ να πω ότι μετά το «Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο» και τη συναισθηματική φόρτιση που έκρυβε η υλοποίηση, τα γυρίσματα του, ναι, είχα την ανάγκη να κάνω μία 100% κωμωδία.
Ξέρετε, βλέποντας το τώρα στις επαναλήψεις και ρίχνοντας και μια ματιά στα νούμερα τηλεθέασης, προσπαθώ να καταλάβω τι δεν πήγε καλά πριν από περίπου δυο χρόνια. Στρωτό σενάριο, καλοί ηθοποιοί, νέα και ταλαντούχα πρόσωπα… Κι η τηλεθέαση, απέναντι σε επαναλήψεις άλλων σίριαλ και κονσέρβα πρωινάδικα, πάνω από το 22%. Λοιπόν;
- Το κάθε πράγμα ευδοκιμεί αναλόγως των συγκυριών. Για το «Δεληγιάννειο» δεν ήταν ο κατάλληλος χώρος, ούτε η κατάλληλη στιγμή…
Όταν λέτε χώρος, εννοείται το κανάλι;
- Ναι. Κι ίσως και το «εποχής» να μην τράβηξε, όσο έπρεπε. Ας πούμε και το «10», σίριαλ εποχής ήταν και μάλιστα από τα πολύ καλά, και αποθεώθηκε από τον Τύπο. Αλλά μην ξεχνάμε ότι η τηλεθέαση του ήταν στο 17%. Θέλω να πω ότι καμιά φορά τα σίριαλ πρέπει να τα εξετάζεις και πέρα από τη στενή χρονική τους πορεία, τη στιγμή δηλαδή κατά την οποία πρωτοπροβάλλονται. Πάντως, ειδικά σε ό,τι αφορά το «Δεληγιάννειο», όποιας αντιμετώπισης κι αν έλαχε – στην τελική, μας χρεώσανε ότι δεν πήγε καλά ένα σίριαλ που και τότε κινούνταν γύρω στο 22% - θεωρώ ότι ήταν η ωραιότερη δουλειά μου, απ’ όλες τις απόψεις. Αισθανθήκαμε ότι κάναμε κάτι σπουδαίο. Και κυρίως ότι ήμασταν μία πολύ δεμένη ομάδα που κατάφερε να παράξει κάτι καλό.
Θεωρείτε ότι ο Τύπος δεν σας έχει φερθεί καλά; Ότι οι τηλεκριτικοί σας κρίνουν αυστηρά;
- Αυτός που θέλει να σου πει «μπράβο» θα σ’ το πει. Το «Καφέ της Χαράς», επί παραδείγματι, το ανέβασε ο κόσμος, η τηλεθέαση και πάντως όχι οι εφημερίδες και γενικώς τα Μέσα.
Σειρές, όπως το «10», που σου λέω ότι ήταν εξαιρετική δουλειά, το αγκάλιασε ο Τύπος. Όπως και το «Παρά Πέντε».
Καλά, και για τα «Ματωμένα Χώματα» είχαν γραφτεί πολλά καλά πριν καν αρχίσει η σειρά, αλλά μετά…
- Δεν μου άρεσε η διασκευή στα «Ματωμένα Χώματα», αλλά αυτό είναι άλλο θέμα…
Έτσι που τα λέτε είναι σαν να πιστεύετε ότι ο Τύπος είναι το 50% στην προώθηση μιας δουλειάς, καλής, κακής ή μέτριας.
- Αν ήταν ο Τύπος ήταν το 50%, δεν θα έκανα ποτέ καριέρα. Εν πάση περιπτώσει δεν θέλω να συζητώ για τον Τύπο…
Ωστόσο, ουκ ολίγες φορές οι στήλες σας έχουν χρεώσει ότι χρόνια τώρα έχετε βολευτεί πίσω από μία συγκεκριμένη μανιέρα, αυτή του συντηρητικού ανθρώπου, που άλλοτε εμφανίζεται ως καθηγητής, άλλοτε ως δήμαρχος και πάει λέγοντας.
- Τι θα πει «μανιέρα»; Δεν το καταλαβαίνω! Και γιατί είναι κακό να έχεις μανιέρα; Οι καλοί κωμικοί πρέπει να έχουν μανιέρα. Το αντίθετο συμβαίνει στο δράμα. Ο Τατί, ο Ντε Φινές, ο Κωνσταντάρας με τον «τρελοπενηντάρη» του επί παραδείγματι, ο Αυλωνίτης, η Βλαχοπούλου, ο Λογοθετίδης, είχαν δημιουργήσει περσόνες που έμειναν ανεπανάληπτες. Είναι παρεξηγημένη η μανιέρα και είναι πολύ δύσκολο, αν θες να το δούμε κι έτσι, να φτιάξεις μια τέτοια κατασκευή συμπαγή, που όμως να μπορεί να εξελίσσεται. Είναι μια σύνθετη δουλειά, το πώς θα περιπλέξεις τον ρόλο, τι στοιχεία θα του προσθέσεις, τι θα του αφαιρέσεις. Και να σου πω και κάτι, αν παρουσίαζες κάθε φορά κάτι το απολύτως ίδιο, κάτι που δεν έχεις εξελίξει, ο κόσμος δεν θα το αγκάλιαζε με ενδιαφέρον.
Η σεζόν που μας πέρασε χαρακτηρίστηκε από το απρεπές, σχεδόν βίαιο «κόψιμο» σειρών που δεν τα πήγαν καλά στους πίνακες τηλεθέασης. Σας τρομάζουν τέτοιες πρακτικές ή τις θεωρείτε πλέον – και λόγω της οικονομικής κρίσης – αναγκαίο κακό της τηλεοπτικής ζωής; Για να μην αναφέρω τον περιορισμένο αριθμό σίριαλ που θα «σπρώξουν» τα κανάλια την επόμενη σεζόν ακριβώς λόγω έλλειψης ρευστότητας.
- Η αλήθεια είναι ότι τους πέφτουν ακριβά τα σίριαλ. Περνάμε δύσκολες εποχές και ήταν αναπόφευκτο ότι η οικονομική ύφεση θα έπληττε και την τηλεόραση. Προσωπικά το περίμενα, με όσα έβλεπα και άκουγα. Αλλά είναι ο τρόπος που έχει το κάθε κανάλι να προχωρά σε αυτό το «ψαλίδισμα». Δεν συμφωνώ με το άκομψο, με το βίαιο «κόψιμο» σειρών. Βέβαια, κάποιες σειρές – το βλέπεις, το αισθάνεσαι – ότι δεν πρόκειται να πάρουν κεφάλι, αλλά για να μην αγνοήσεις και αυτό το λίγο κοινό που τιμάει αυτή τη σειρά παρακολουθώντας την, οφείλεις τουλάχιστον αυτό το… «κόψιμο» να γίνει αξιοπρεπώς. Δεν είναι δυνατόν μια σειρά που υποτίθεται, ολοκληρώνεται σε 30 επεισόδια να την «κόβεις», ας πούμε, στα έξι. Δεν γίνονται αυτά και δεν επιτρέπονται. Θέλω να είμαι αντικειμενικός με όλες τις δουλειές, οπότε σου λέω, ότι ακόμη και σε αυτές που δεν προχωράνε, δεν «τραβάνε», οφείλεις ένα μίνιμουμ ευπρέπειας σαν κανάλι. Και στο κοινό, αλλά και στους δημιουργούς και τους συντελεστές της σειράς.
Τα τελευταία χρόνια παίζετε αποκλειστικά σε σίριαλ που γράφετε εσείς. Δεν θα θέλατε, για αλλαγή, να δοκιμαστείτε στο έργο κάποιου άλλου;
- Αν μου πρότειναν κάτι οι Ρέππας – Παπαθανασίου, πολύ ευχαρίστως θα έπαιζα. Όταν έχεις κάνει δουλειές, οι οποίες έχουν στεφθεί και με 60αρια τηλεθέασης, εννοείται ότι γίνεσαι προσεκτικός.
Από την αρχή της προηγούμενης σεζόν γραφόταν παντού ότι μετακομίζετε για Mega. Τι απέγινε τελικά με εκείνες τις επαφές;
- Ήμουν σε συνομιλίες με το Mega και έχω κρατήσει ανοιχτό το μέτωπο και καλή σχέση με τους ανθρώπους εκεί. Πραγματικά καλές επαφές. Ελεύθεροι επαγγελματίες είμαστε και η τηλεόραση μου είναι οικείο πεδίο. Ωστόσο, ξέρω και ποιος είμαι απέναντι της και ξέρω ότι πρέπει να βάζεις κάθε πράγμα στη θέση που του αρμόζει. Το δίκαιο και το σωστό ήταν να γιορτάσω τα 20χρονα με τον ΑΝΤ1. Είναι τιμητικό να σου λέει ο Θοδωρής Κυριακού «δεν θα ‘θελα να λείπεις εσύ απ’ το κανάλι στα 20α γενέθλια του».
Πρόσφατα, ήρθε στην επιφάνεια μία φήμη που σας ήθελε σε κόντρα με τον Γιάννη Μπέζο, ότι δηλαδή υπάρχουν κοινά σημεία στη δουλειά που ετοιμάζεστε να βγάλετε εσείς στον «αέρα» με αυτή που ετοιμάζει. Τι δόση αλήθειας υπάρχει σε αυτό;
- Ποτέ δεν υπήρξε ζήτημα με τον Γιάννη τον Μπέζο. Το διάβασα κι εγώ κάπου αυτό, αλλά ζήτημα δεν υπήρξε. Το μόνο κοινό μας για την επόμενη σεζόν είναι ότι υποδυόμαστε και οι δύο τους γιατρούς. Μέχρι εκεί.
Τελευταία είναι πολύ της μόδας ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα να βρίσκονται σε ρόλο παρουσιαστή. Να επιλέγονται, δηλαδή, πρόσωπα που τα κανάλια πιστεύουν ότι θα φέρουν υψηλές τηλεθεάσεις. Φαντάζεστε στο μέλλον τον εαυτό σας σε κάτι τέτοιο; Δεδομένου ότι κάπως έτσι ξεκινήσατε πριν από αρκετά χρόνια;
- Ο καθένας μας έχει μια πορεία. Δεν θα κάνω μια ζωή τηλεόραση. Θέλω, μπορώ και έχω ανάγκη να δουλέψω σε νέες φόρμες. Θέλω να ασχοληθώ με το θέατρο – αυτό είναι ο έρωτας μου-, με νέες φάτσες, φρέσκιες, με ανθρώπους που δεν είναι αναμενόμενοι. Το θεωρώ παράσημο ότι έχω φέρει στην επιφάνεια νέα πρόσωπα. Κοίτα, ούτε θέλω να υπεραμυνθώ μιας καριέρας, αλλά είμαι έτοιμος να προσφέρω. Και κυρίως είμαι απαλλαγμένος από το άγχος της τηλεθέασης. Όμως, θέλω να είμαι και αντικειμενικός, και θα σου πω ότι όλο αυτό που συμβαίνει δεν είναι τηλεόραση. Όλο αυτό το γδάρσιμο, το ξεκατίνιασμα, όχι, δεν είναι τηλεόραση. Και ξέρεις κάτι; Βρίσκω τρομερά προκλητικό, μια κατηγορία ανθρώπων να αμείβεται τόσο καλά, με τόσα λεφτά και να μην κάνει απολύτως τίποτα, εκτός από αυτό. Τότε, όταν ξεκινούσα, ήμουν 23 ετών και φοιτητής ιατρικής ακόμη. Δεν είχα αποφασίσει ακόμη τι θέλω να κάνω. Όμως, όχι δεν νομίζω ότι μπορώ, ούτε θέλω να κάνω κάτι τέτοιο. Έχω πράγματα να κάνω. Θέλω να κάνω σινεμά, να γράψω βιβλία, να συνεχίσω με τους στίχους μου.
Καλά, άλλη υπόθεση το σενάριο, άλλο καπέλο οι στίχοι…
- Σίγουρα. Το να γράφεις για ένα σίριαλ θέλει σύστημα, θέλει οργάνωση. Εγώ χρειάζομαι 5 ώρες αδιάκοπα κάθε μέρα, όταν έχω μπροστά μου μία τέτοια δουλειά. Όσο για τους στίχους, ξέρεις…
Στο πακέτο με τα τσιγάρα, στις χαρτοπετσέτες, όποια ώρα της ημέρας…
- Ακριβώς!
INFO:
• Στον ΑΝΤ1 πιστεύουν πολύ στη νέα του δουλειά. Ακούγονται αρκετά γνωστά ονόματα για τους γυναικείους ρόλους του «Δόκτωρα Ρούλη», αλλά ο ίδιος για την ώρα δεν επιβεβαιώνει κανένα.
• «Οι Ράγες πίσω μου», το θεατρικό που ανέβασε πέρσι ο Χάρης Ρώμας στο «Τρένο στο Ρουφ» - το τρενάκι του, όπως λέει – φέτος μεταφέρεται στο θέατρο «Αποθήκη» κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
• Τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη ανεβάζει στη Θεσσαλονίκη τον «Βαφτιστικό» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.
• «Σε μια σχεδία», «Ας εκτεθώ», «Ένα Φιλί», είναι κάποια απ’ τα τραγούδια του που έγιναν επιτυχίες τραγουδισμένα από καλλιτέχνες, όπως η Γλυκερία, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και άλλοι. Φέτος, σκοπεύει να διοργανώσει και μία βραδιά με τίτλο «Αναπάντεχη συνάντηση», με 4 τραγουδιστές, δύο οπερετικούς και δύο λαϊκούς.
• Είναι απολύτως άγνωστο το πότε κοιμάται…
1 Σχόλια
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ...
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.
Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.
Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .
Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).
Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com