Ticker

10/recent/ticker-posts

ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ


Τέλος στην αγωνία 90.000 υποψηφίων μαθητών μπαίνει αύριο. Την Τρίτη 25/8, στις 10.00 ανακοινώνονται οι βάσεις πρόσβασης στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας. Με αυτόν τον τρόπο κλείνει και επίσημα το σχολικό έτος 2008-2009 και μπαίνουμε στη νέα χρονιά.
Για μια ακόμη φορά στη ''δημόσια'' εκπαίδευση που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες μας στήθηκε ένας χορός εκατομμυρίων. Ιδιαίτερα μαθήματα, φροντιστήρια, βοηθητικά βιβλία, και πάει λέγοντας. Με μια πρόχειρη έρυνα ανακαλύψαμε πως κάθε χρόνο η ιδιωτική εκπαίδευση κοστίζει 9 εκατ. ευρώ. Ένα ιδιαιτέρως υψηλό ποσό για μια χώρα που δεν έχει δει και μεγάλη πρόοδο από τα ιδιωτικά της εκπαιδευτήρια (διαγωνισμοί ΠΙΖΑ, διαρροή στο baccalaureat).
Ωστόσο εγώ προσωπικά θα ήθελα να σταθώ σε κάτι άλλο. Κι αυτό το άλλο δεν είναι παρά η στάση των εφημερίδων και του τύπου εν γένει στη διαδικασία πρόβλεψης των βάσεων. Όλες οι εφημερίδες αναλώθηκαν σε παράλογες προφητείες τόσο από την επομένη(!) των εξετάσεων όσο και καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην αρχή οι βάσεις έπεφταν. Τα θέματα χαρακτηρίζονταν δύσκολα, οι επιδόσεις των μαθητών χαμηλές. Σιγά σιγά η ιστορία άλλαζε. Οι βάσεις άρχισαν να ανεβαίνουν κι οι επιδόσεις των μαθητών επίσης. Χωρίς να έχουν καν κατατεθεί τα μηχανογραφικά δελτία, τα αρπακτικά της δημοσιογραφίας παριστούσαν τους ειδικούς. Οι προβλέψεις στις εφημερίδες ήταν εξοργιστικές. Αποκλίσεις 300 και βάλε μονάδων αόριστίες και ανακρίβειες. Και όλα αυτά με σκοπό την εκμετάλλευση μιας μεγάλης μάζας μαθητών που έχαναν τον ύπνο τους ακούγοντας συγκεκριμένους ανθρώπους που η έντυπη προπαγάνδα έχει αυτοανακηρύξει αυθεντίες (άσχετα αν αυτοί έχουν βαρεθεί κάθε χρόνο να διαψεύδονται).
Εν πάση περιπτώσει, εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους ενδιαφερομένους. Και να θυμάστε πως κι η φοιτητική επαρχία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Αθήνα.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ego den ta katalabaino auta...... Problepseis kai alximeies. Bgalte tis baseis kanonika kai min tis kratate san 7sfragisto mistiko. Sto Ellada ginontai alla kai alla.... I mistikopatheia gia ta apotelesmata tha lisei to problima??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com