Ticker

10/recent/ticker-posts

ΒΑΣΕΙΣ 2009


Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις πρόσβασης στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι της χώρας μας. Μετά από 3 μήνες αγωνίας οι υποψήφιοι έμαθαν σε ποια σχολή θα φοιτούν από το προσεχές έτος. Οι εκπλήξεις που επιφύλασσε η σημερινή ανακοίνωση ήταν πολλές. Ιδιαίτερα υψηλή άνοδος των σχολών του 3ου πεδίου, με τις βάσεις τις ιατρικής να μην πέφτουν πάνω από τα 19.000 μόρια. Μεγάλη άνοδος και στις πολυτεχνικές σχολές (αρχιτεκτονική, μηχανολογία). Ωστόσο παρά τις εξαγγελίες των ''ειδικών'' πρέπει να παρατηρήσουμε πως οι νομικές σχολές ακολούθησαν καθοδική πορεία. Σε αντίθεση με τα παιδαγωγικά τμήματα που ''εκτοξεύτηκαν'' η νομική Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Θράκης ''έπεσαν'' κατά 85, 62 και 146 μόρια αντίστοιχα.
Γενικά και οι σχολές μεσαίου βαθμολογικού εύρους γνώρισαν άνοδο, κάτι που επιβεβαίωσε το γεγονός πως ο αριθμός των ατόμων που έγραψαν πάνω από τη βάση αυξήθηκε, χωρίς όμως αυτό να ισχύει και για τους αριστούχους. Σημαντική πτώση παρατηρήθηκε και στις αστυνομικές σχολές. Όπως γίνεται αντιληπτό και οι ίδιοι οι νέοι κατάλαβαν το ρόλο του ''σάκου του μποξ'' που καλούνται να διαδραματίσουν οι αστυνομικες αρχές και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτόν παρά τη βέβαιη και ταχύτατη οικονομική αποκατάσταση.
Εξ' άλλου, υπολογίζεται πως περίπου 14.000 θέσεις σε Τ.Ε.Ι. όλης της χώρας θα παραμείνουν ορφανές. Τα περισσότερα εξ' αυτών βρίσκονται στην επαρχία κάτι που κάνει έκδηλη μια τάση ''αστικοποίησης'' των φοιτητών, σαφέστατα επηρεασμένη από την οικονομική κρίση.
Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους μέλλοντες φοιτητές, να τους συμβουλεύσουμε να ξεσκονίζουν συχνά τα βιβλία τους για να φαίνεται πως διαβάζουν (ένα κόλπο που πιάνει συχνά) και τους πούμε πως για αυτούς ξεκινάει ένα διαφορετικό κεφάλαιο μακριά από κάθε κακό απομεινάρι των πανελληνίων εξετάσεων.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com