Ticker

10/recent/ticker-posts

Πονοκέφαλος η τηλεθέαση για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς... - Τι συμβαίνει με τους «Others»;




Καθώς συμπληρώνεται το πρώτο δίμηνο της νέας τηλεοπτικής σεζόν το πρώτο συμπέρασμα είναι πως σχεδόν κανένα πρόγραμμα δεν ξεπερνά το 20% σε τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό.

Όσοι προσεγγίζουν ή ξεπερνούν το 14% θεωρούνται μεγάλοι κερδισμένοι, ενώ ακόμη και ισχνά νούμερα της τάξης του 9% και 10% θεωρούνται επιτυχία για κάποιες ζώνες.

Μεγάλη μερίδα κοινού που κάποιες ώρες ξεπερνά το 50% έχει μετακινηθεί στην κατηγορία των «Others».

Σε αυτό τον «κουβά» που πλέον έχει μετατραπεί σε μεγάλη δεξαμενή συμπεριλαμβάνονται πλέον όλες οι συνδρομητικές πλατφόρμες, τα περιφερειακά κανάλια, αλλά ακόμη και η ετεροχρονισμένη θέαση που μετριέται κυρίως σε τηλεοράσεις έξυπνης τεχνολογίας (smart συσκευές).

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Τα κανάλια έχουν ζητήσει από τη Nielsen εκσυγχρονισμό της μέτρησης της τηλεθέασης.

Την ίδια στιγμή εξετάζονται και άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδια στις μυθοπλασίες των ιδιωτικών σταθμών να μην ανεβαίνουν αυτόματα στα web δίκτυα μετά την προβολή τους, αλλά ακόμη και με ένα 24ωρο καθυστέρηση.


Όσον αφορά στη Δημόσια Τηλεόραση αποφασίστηκε η παραμονή της στις μετρήσεις μέχρι και το 2027 που σημαίνει βέβαια αυτόματα παραμονή των γραμμικών καναλιών και στην υποδοχή διαφήμισης.

Αυτή τη στιγμή ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 μετριούνται ξεχωριστά ενώ η μέτρηση του ERTNEWS συμπεριλαμβάνεται στο «Others». 

Πηγή:reader

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. ισως επειδη ο κοσμος βαρεθηκε το ιδιο μοτιβο σειρων.
    ελλειψη προτυπιας,βαρετα σεναρια,μετριες ερμηνειες,χιλιοειδωμενα σκηνικα που αφορούν χωριά αλλων εποχων,και κακη αναλογια δραματικων εναντι κωμικων σειρων συντριπτικα υπερ των πρωτων,και με κωμικες σειρες με αθλιο χιούμορ,ανοστη ροη που δημιουργει αδιαφορο κλιμα,κιτσαριές που δημιουργούν αισθηση γελοιότητας και χαζομάρας,και τέλος ισως ο κοσμος επικεντρωνεται πλεον σε πλατφορμες που παρεχουν σειρές της αρεσκειας τους(πχ νετφλιξ)η ακομα και να προτιμαει να κλεινει την τηλεοραση κανοντας διαφορετικα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 2024 παρα πολλοί βλέπουν μέσα από το web τις σειρές ή ετεροχρονισμένα από τις smart τηλεοράσεις τους

      Διαγραφή
    2. @7.52 όχι τόσοι πολλοί όσο νομίζεις, δηλαδή όχι τόσο πολλοί όσοι έβλεπαν παλιά τηλεόραση. Το τηλεοπτικό κοινό έχει μειωθεί παααααρα πολύ και ευθύνη για αυτό δεν έχει μόνο η τεχνολογία και οι ευκολίες της αλλά και το προιόν που σερβίρουν τα κανάλια που είναι ως επί το πλείστον σκουπίδια (πανελ, πρωινάδικα κλπ), και όταν δεν είναι σκουπίδια είναι ανέμπνευστες επαναλήψεις (κάνει ενα κανάλι μια σειρά εποχής με επιτυχία, κάνουν 6 κανάλια το ίδιο φόρματ μετά. Βάζει ένα κανάλι καθημερινή διωρη σαπουνόπερα το βράδυ, βάζουν ολα τα κανάλια καθημερινη διωρη σαπουνόπερα το βράδυ).
      Ειλικρινα όποιος δεν το βλέπει θέλει να εθελοτυφλεί! Παραδόξως φαίνεται τα ίδια τα κανάλια να το βλέπουν αλλά παρ' όλα αυτά να μην κάνουν και τίποτα για να το αλλάξουν αυτο!

      Διαγραφή
  2. Το πρόβλημα είναι πως οι υπεύθυνοι των καναλιών βλέπουν την κατάντια αυτή τη γνωρίζουν αλλά δεν κάνουν το παραμικρό για να την αλλάξουν. Δεν είναι μόνο τα σχόλια εδώ μέσα ή σε άλλες σελίδες που θεωρούν επιτυχία το 14% ή ακόμα χειρότερα το 11% για να μην πω για το ότι σιγά σιγά αρχίζουν να θεωρούν καλό νούμερο και το 9% έχοντας φυσικά διάφορες δικαιολογίες να πουν. Είναι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι που σκέφτονται έτσι και πανηγυρίζουν και με επίσημα δελτία για τα ποσοστά αυτά χρησιμοποιώντας τις ίδιες δικαιολογίες. Ο κόσμος τους εγκαταλείπει και ψάχνει άλλες μορφές διασκέδασης - και είναι μια πραγματικότητα αυτό, μια απλή έρευνα να κάνεις στη δουλειά σου ή στους φίλους και συγγενείς θα δεις πως ισχύει το ποσοστό του others δεν είναι υπερβολή ή λάθος ή ψέμα- και αυτοί επιμένουν στα ίδια και στα ίδια. Έτσι όπως πάει δεν θα αργήσουν κάποιες ζώνες να πέσουν στα μονοψήφια και να ''πολεμούν'' στα κανάλια για το ποιος θα κάνει το καλύτερο ποσοστό και να θεωρούν τον νικητή πετυχημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τηλεόραση και γενικά τα κανάλι α με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι για τα σκουπίδια, ούτε παιδικές σειρές έχει,ούτε αξίες κωμικές σειρές(εκτός από ελάχιστες ) ούτε κάτι να προσφέρει όπως ήταν παλιά τα ίδια ριαλιτι τις ίδιες κατινο εκπομπές. Κια μετά απορούν γιατί δεν έχουν τηλεθεαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο Καινούργιου, Λιάγκας και όμοιοι τους συνεχίζουν να κάνουν τηλεόραση Στεφανίδου-Λαμπίρη 2002 και όσο τα κανάλια παράγουν σαπουνόπερες εποχής με τους ίδιους πρωταγωνιστές και δύωρη διάρκεια, τόσο σκεπτόμενοι θεατές και τρέχουν μακρία από την ελληνική τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com