Ticker

10/recent/ticker-posts

Απορείτε γιατί πάνε άπατες οι εκπομπές; - Πανελίστες στην Ελλάδα μουγκοί και κουφοί




Ας ξεκινήσουμε με κάτι βασικό. Στην Ελλάδα καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Άλλωστε η ντροπή έχει να κάνει όχι με τη δουλειά αλλά με το πρόσωπο που κάνει τη δουλειά. Ο πανελίστας ένα επάγγελμα που ευδοκιμεί εδώ και χρόνια παγκόσμιος είναι ένα σημείο των καιρών. Επειδή ο παρουσιαστής δεν «φτάνει» του κοτσάρουν και τρεις ή τέσσερις μαϊντανούς για το χαμαλίκι. Κάποιος πρέπει να κάνει την βρώμικη δουλειά. Κάποιος πρέπει να γίνει ο κακός για να προφυλαχθεί ο κεντρικός παρουσιαστής. Μην κοιτάτε που υπάρχουν και ηλίθιοι κεντρική παρουσιαστές που εκτίθενται από μόνοι τους. Αυτές οι περιπτώσεις χρήζουν ψυχιατρικής εξετάσεις.

Το φαινόμενο του πανελίστα το ξεκίνησε η Ζήνα Κουτσελίνη θέλοντας να δημιουργήσει μία ευχάριστη παρέα στο ξεκατίνιασμα. Ήταν η εποχή της ξέφτιλο τηλεόρασης του ALTER! Από τότε και μέχρι σήμερα πολλά αλλάζουν στην ελληνική τηλεόραση όμως ο πανελίστας είναι απαραίτητος πλέον για να συμπληρώσει το παζλ. Επειδή όμως οι εκπομπές είναι πολλές έχουμε πανελίστες άσχετους και σχετικούς. Να πούμε μερικά παραδείγματα από πανελίστες που είναι σχετικοί: Δημήτρης Παπανώτας, Τίνα Μεσσαροπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γρήγορης Γκουντάρας, Στέφανος Κωνσταντινίδης Ελιάνα Χρυσικοπούλου, Αρια Καλύβα, Φωτεινή Πετρογιάννη, Μαίρη Αργυριάδου κλπ…
Αυτοί είναι και γνωστές και χρήσιμοι….


Υπάρχει όμως μια άλλη κατηγορία που στηρίζονται στο γνωστό σύνθημα τυφλοί μουγκό κουφοί οι μόνη ζωντανοί…. Αυτή η κατηγορία από πανελίστες τα χώνει μόνο εκεί που μπορεί και δεν κάνει δημόσιες σχέσεις! Τελευταία κατηγορία από πανελίστες είναι οι παντελώς άσχετοι. Άνθρωποι χωρίς δημοσιογραφική γνώση, εμπειρία και άποψη. Πραγματικά είναι τραγικό το θέαμα να βλέπουμε ανθρώπους σε παρέες δημοσιογραφικές που δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα. Που δεν έχουνε διαβάσει δεν έχουν ενημερωθεί δεν έχουνε ψαχτεί και γενικώς είναι στην κοσμάρα τους. Και όμως χρυσό πληρώνονται…

Απέραντη σιωπή και ανυπαρξία, πλήρης άγνοια θεμάτων επικαιρότητας και ανενημέρωτοι σε όλα τα ζητήματα. Τα νούμερα τηλεθέασης κάτι δείχνουν και τους χαμένους τηλεθεατές για κάποιο λόγο δεν τους έχετε κερδίσει. Στην αρένα του σκληρού ανταγωνισμού οι καθημερινές εκπομπές δίνουν την μάχη τους με άγχος και πίεση, όλοι κάνουν ένα μαραθώνιο. Την ευθύνη για την επιτυχία ή αποτυχία της κάθε εκπομπής, δεν φέρνει μόνο ο παρουσιαστής, αλλά οι ομάδες μιας εκπομπής. Υπάρχει αγωνία και προβληματισμός από τους αρχισυντάκτες, τους παρουσιαστές για τα θέματα των εκπομπών καθημερινά και τον πιο σημαντικό ρόλο παίζει η ομάδα από κάτω. Φέρνουν θέματα. έχουν προτάσεις; Εάν ναι καλώς, εάν όχι, τότε υπάρχει σοβαρό θέμα.

Η ομάδα αν είναι δεμένη ή όχι μιας εκπομπής έχει τεράστια σημασία. Δεν θέλουμε να κουνήσουμε σε κανέναν το δάχτυλο και να γίνουμε δικαστές, αλλά η πρωινή ζώνη έχει πρόβλημα και αυτό σημαίνει ότι κάποιος ή κάποιοι φταίνε που οι τηλεθεατές γυρίζουν την πλάτη. Δεν θα σταθώ στα lead in που παίρνει η κάθε εκπομπή, όχι ότι δεν έχουν μεγάλη σημασία, αλλά άλλο είναι το θέμα μας σήμερα, το πάνελ που συμμετέχει σε μια εκπομπή και που βοηθάει τον παρουσιαστή ή την παρουσιάστρια όταν τον ενισχύει με τις απόψεις του, ή που τον καταστρέφει. Όποιος δεν είναι ακραίος επιθετικός και μένει βουβός σε ένα πάνελ και βρίσκεται εκεί μόνο για να πασάρει τα on των θεμάτων, μόνο χρήσιμος δεν είναι σε μια εκπομπή.

Οι πανελίστες των εκπομπών δεν πληρώνονται αδρά για να ζεσταίνουν μια καρέκλα, ούτε για να πιούν το πρωινό τους καφέ με τους ομοτράπεζους της εκπομπής, πρέπει να κάνουν σωστή διαχείριση θεμάτων και να απογειώνουν, αντί να χαντακώνουν ένα θέμα, να μην λένε αρλούμπες και ότι τους κατέβει στο κεφάλι, όταν αποφασίσουν να μιλήσουν.

Οι βουβοί πανελίστες κάνουν ζημιά στις εκπομπές και “τρώνε” εκτός των υπολοίπων και την θέση ενός άλλου ανθρώπου που θα μπορούσε να προσφέρει ένα λιθαράκι και να να είναι χρήσιμος. Οι βουβοί πανελίστες των εκπομπών αν και τους έχουν περιορίσει αρκετά στην τηλεόραση, μετά από άνωθεν εντολές που δόθηκαν από τα κανάλια, παρόλα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν και κατέχουν μια περίοπτη θέση σε κάποια πάνελ, έχουν άποψη περιορισμένη και μόνο για συγκεκριμένα θέματα που έχουν σχέση κυρίως με την δική τους ζωή, ή και για κανένα θέμα. Το κύριο μέλημά τους είναι να φανούν και να βγουν στον φακό, ώστε να κερδίσουν αναγνωρισιμότητα, περισσότερους followers, παραπάνω likes και την προβολή επί πληρωμή κάποιων προιόντων.

Οι βουβοί πανελίστες είναι αυτοί που πρώτοι εναντιώνονται σε συνεντεύξεις που κάνουν οι δημοσιογράφοι που τρέχουν στους δρόμους για να βρουν τους επώνυμους και αντιδρούν όταν τους ακούνε να κάνουν ερωτήσεις σε επώνυμους για την προσωπική τους ζωή , είναι αυτοί που έχουν ενστάσεις για το κάθε τι χωρίς να έχουν άποψη. Προέρχονται από όλους τους χώρους ακόμα και της δημοσιογραφίας, παρόλα αυτά δείχνουν σε πολλά θέματα ανενημέρωτοι και αδιάβαστοι και αντί να ενισχύουν μια εκπομπή και να βοηθάνε τον παρουσιαστή στο κόψε ράψε τον αφήνουν μετέωρο και τον κοιτάνε σαν χάνοι.

Τι περιμένει ο κόσμος να δει από μια εκπομπή που την απαρτίζουν ο παρουσιαστής και 4-5 άτομα στο πάνελ. Κρίση, κριτική και άποψη, έρευνα και πληροφορία. Οι βουβοί πανελίστες εάν είναι γνωστοί στο αντικείμενό τους, είναι γνωστοί και στα social έχουμε double score αυτοί να ξέρετε ότι πληρώνονται ακόμα περισσότερο αδρά γιατί ξέρουν να πουλάνε καλά τον εαυτό τους. Τους αρέσει να στήνονται στο τέλος της εκπομπής στα μπάνερ, να φωτογραφίζονται και να πουλάνε το ρούχο που φοράνε με στυλ μοντέλου και χάρη περισσή. Οι βουβοί πανελίστες νομίζουν ότι κάθε πρωί πηγαίνουν εκδρομή ή και παιδική χαρά στο στούντιο της εκπομπής, σταυρώνουν τα χέρια, κοιτάνε το απέραντο κενό και καμαρώνουν, άντε να πετάνε και καμία κουβέντα μέσα στην τρίωρη διάρκεια της εκπομπής για να μην ξεχαστεί η φωνή τους.

Οι βουβοί πανελίστες είναι σχεδόν ανύπαρκτοι καθόλη την διάρκεια της εκπομπής, αλλά είναι οι πρώτοι που θα πάνε στα event και στα βραδινά καλέσματα, θα φωτογραφηθούν σαν “μαιντανοί” και με ύφος χιλίων καρδιναλίων θα δηλώσουν διάφορα στις κάμερες και θα λένε πόσο κουρασμένοι είναι που ξυπνάνε από τα αξημέρωτα για να πάνε στην εκπομπή και πόσο άγχος έχουν.

Οι βουβοί πανελίστες δεν τους ενδιαφέρουν τα μήτινγκ της εκπομπής και τα θέματα, τρώνε λίγο από τον χρόνο τους εκεί μετά το τέλος της εκπομπής, και μετά πίσω στο σπίτι. Οι βουβοί πανελίστες πεινάνε, διψάνε και τρώνε ακατάπαυστα σαν λιμασμένοι την ώρα της μαγειρικής – μη σας πω ότι κατασπαράζουν όποια φαγώσιμη χορηγία υπάρχει στην εκπομπή, προμηθεύονται τάπερ και φαγητά μετά για το σπίτι τους και τα παίρνουν μαζί τους και κάνουν και παρατήρηση στον μάγειρα εάν δεν τους άρεσε το φαί και έχει πέσει λίγο αλάτι παραπάνω. Οι βουβοί πανελίστες συνήθως είναι κολλητοί παρουσιαστών και παρουσιαστριών, ανήκουν στην λεγόμενη “αυλή” που τους γλείφουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για την εμφάνισή τους, τα μαλλιά, το μακιγιάζ, μπορεί να εκτελούν και χρέη baby sitting μετά το τέλος της εκπομπής ή αχθοφόρου εάν πρέπει η παρουσιάστρια να κουβαλήσει κάποια πράγματα. Οι βουβοί πανελίστες επωφθαλμιούν την θέση πάνω από όλα των παρουσιαστών και θέλουν να γίνουν χαλίφης στην θέση του χαλίφη και ας μην είναι ικανοί να γίνουν, έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και αυτό γιατί κάποιος τους την έδωσε.



Οι βουβοί πανελίστες είναι συν όλα τα υπόλοιπα και αχάριστοι γιατί εάν φύγουν από την εκπομπή, μετά τα κολλητηλίκια και τα γλειψίματα σούρουν τα εξ αμάξης στην παρουσιάστρια και σε όλο το υπόλοιπο team και βλέπουν παντού δράκους και ανθρώπους που τους ζηλεύουν και τους υπονομεύουν. Οι βουβοί πανελίστες πρέπει να καταλάβουν ότι τα περιθώρια λιγόστεψαν και οι εποχές δεν είναι για πειραματισμούς. Οι βουβοί πανελίστες παίρνουν στον λαιμό τους και τους άλλους της παρέας του πάνελ που βλέποντας τους βουβούς να υπάρχουν, να ζουν και να αναπνέουν δίπλα τους νιώθουν και εκείνοι βλάκες που δουλεύουν. Οι βουβοί πανελίστες δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ γιατί έτσι έχουν μάθει να υπάρχουν ανάμεσά μας. Εάν δεν τους αλλάξετε προκοπή πάντως δεν θα δείτε. Βγάλτε τους μουγκούς εκτός για να κάνετε δουλίτσα, αλλιώς μην εκπλαγείτε για τα ναυάγια που θα συμβούν…

Πηγή:Τζώρτζια Συρίχα (youweekly)

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. ειναι και ασχετη η Συριχα. Παντα υπηρχε πανελ. Παπανωτας- Πυριοχος στον πρωινο καφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μιλαει για πανελιστες του στυλ Παπανωτα,που στομα εχουν και μιλια εχουν, υπαρχουν στα πρωιναδικα πανελιστες που ζητημα ολη την βδομαδα να εχουν αρθρωσει δεκα λεξεις

      Διαγραφή
  2. Μιλάει η Συρίχα για "ξεφτιλοτηλεόραση του Alter";
    Είχε δουλέψει στο Alter και πριν την Κουτσελίνη αλλά και όταν ήταν εκεί η Κουτσελίνη, ως πανελίστρια της Βάσιας Λόη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ η κυρία Συρίχα που πέρσι συνεργαζόταν με το ΌΠΕΝ και τα έβρισκε όλα τέλεια δεν ήταν κουφή ή μουγκή. Στραβή ήταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι εργαζόμενοι στο OPEN δε θα ξεχάσουν ποτέ το σοκαριστικό μαλλιοτράβηγμα μεταξύ δύο κυριών (πανελίστριες και οι δύο) την περυσινή σεζόν σε εκπομπή του Σαββατοκύριακου, για το ποια θα μιλάει περισσότερο και ποια θα παρουσιάζει τα ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα η μελαχρινή να παραιτηθεί και η ξανθιά να παραμείνει ενώ ο φαλοκράτης παρουσιαστής χάζευε τον καυγά μεταξύ των δύο θηλυκών οπλοπολυβόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com