Ticker

10/recent/ticker-posts

Δύσκολη η τηλεοπτική σεζόν 2024-25 για τις σειρές μυθοπλασίας... - Τι ζητάνε τα κανάλια;




Ιδιαίτερη δύσκολη προμηνύεται η τηλεοπτική σεζόν 2024-25 για τις σειρές μυθοπλασίας, καθώς, όπως αναφέρει η Real News, τα κανάλια μειώνουν δραματικά τις εγγυήσεις για τη συνέχισή τους.

Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός εγγυημένων επεισοδίων, που ως τώρα αποτελούσε «μαξιλαράκι ασφαλείας» και πρόσφερε χρόνο στα σήριαλ ώστε να αποδείξουν την αξία τους, μειώνεται δραματικά!

Τα μηνύματα που έρχονται από την τηλεοπτική αγορά αναφέρουν οτι σε σειρές 150 επεισοδίων, που σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα είχαν εγγυημένα τουλάχιστον 80 επεισόδια, ο αριθμός αυτός φτάνει πλέον μετά βίας τα 30!

Τα νέα συμβόλαια που υπογράφουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τις εταιρείες παραγωγής περιλαμβάνουν οψιόν πρόωρης διακοπής. Στην περίπτωση δηλαδή που ένα σήριαλ δεν τα πάει καλά στην τηλεθέαση το πρώτο διάστημα, τότε το κανάλι διατηρεί δικαίωμα να κόψει τη σειρά πολύ πολύ νωρίτερα πλέον.

Δημοσίευση σχολίου

32 Σχόλια

  1. Καλυτερα.Να σταματησει επιτελους αυτη η αρρωστημενη νοοτροπια που αγοραζουν σεναρια απο σειρες του εξωτερικου με το πολυ 20 επεισοδια και εδω τα κανουν 150-200.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αγιάσει το στομα σου. Νισαφι. Και το Dr Foster στην Αγγλια ειναι 8 επεισοδια και ο αντεννα θα το κάνει 60. Οσο καλος σεναριογραφος και να ειναι θα πατωσουν. Δεν το βλεπουν; Την τυχη του μετα τη φωτια βλεπω γι αυτους.

      Διαγραφή
    2. Δε θα σταματήσει. Ο τιμωρος εχει στο ξένο φορματ 16 επεισόδια και πήραν για αρχή αδεια για 70! Μονο αν αρχίσουν και πατώνουν αυτές οι σειρές θα αναγκαστουν να τις κόψουν

      Διαγραφή
  2. Επιτελους. Φετος οι Πανθεοι ηταν στην πραιμ τάιμ ενω δεν τους εβλεπε κανεις λογω εγγυήσεων. Οτι δεν το βλεπει ο κοσμος ας κοβεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από κανάλι είσαι και γράφεις τέτοια; Τι σε νοιάζει εσένα που ζητάς κοψίματα;;;; Αν δεν σου αρέσει κάτι, έχεις και τηλεκοντρόλ να το αλλάξεις. Υπάρχουν όμως και ένα σωρό άνθρωποι που θα μείνουν άνεργοι, αλλά και τηλεθεατές που παρακολουθούν τα προγράμματα μέσω web που δεν καταγράφεται στις τηλεθεάσεις. Φτάνει πια με τα σχόλια που αγωνιούν για τα κέρδη των καναλιών.

      Διαγραφή
    2. @ 12:07
      Εσύ σε σειρές δουλεύεις και δεν θέλεις να κόβονται;
      Αυτά θα έπρεπε να απασχολούν τους συντελεστές των σειρών, αλλά δεν νοιάστηκαν και ποτέ, το έριξαν στον ταυτοτικό δικαιωματισμό.
      Ας πρόσεχαν.

      Διαγραφή
    3. ειχε αλλες 4 σειρες απεναντι. Αμαν με τον παναρχαιο τροπο μετρησης. Μια χαρα ηταν η σειρα

      Διαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    Σειρές με 3% ξεπερνούσαν τα 100 επεισόδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως έμπαινες μέσα οικονομικά, αλλιώς δεν εξηγείται να ανακουφίζεσαι τόσο πολύ! Κι εμένα δεν μου αρέσουν οι σειρές με τα πολλά επεισόδια, αλλά απλούστατα επιλέγω να παρακολουθώ αυτές με τα λιγότερα.

      Διαγραφή
    2. @ 12:10
      Ξύπνα! Εμείς τις πληρώνουμε τις σειρές μέσω ΕΚΟΜΕ.
      Επίσης, με αφορμή τον κορωνοϊό, σταμάτησαν να πληρώνουν για τις συχνότητες.
      Μάλλον ανήκεις στους φαν του Έρωτα Φυγά, των Παγιδευμένων και του Μετά Τη Φωτιά.

      Διαγραφή
    3. προτιμοτερο να τα τρωνε αυτοι παρα οι πολιτικοι και τα πιονια τους

      Διαγραφή
    4. 5:17 μμ. Να αγιάσει το στόμα σου. Καλύτερα τα λεφτά να πηγαίνουν σε ελληνικές παραγωγές και να δίνουν δουλειά σε ελληνικές οικογένειες παρά σε λαμόγια πολιτικούς και τους κολλητούς τους. Διάβασα σήμερα τι λεφτά έφαγε ο νταής πολιτικός που σήκωσε χέρι σε εργαζόμενο και έμεινα άφωνος.

      Διαγραφή
  4. Με αυτά τα δεδομένα Ναυάγιο, Ιουλία, Πανθέοι, Παγιδευμένοι θα είχαν κοπεί φέτος καθώς ειδικά τα τρία πρώτα τον 1ο τρίμηνο είχαν πολύ χαμηλή τηλεθέαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης θα είχαν κοπεί ο Έρωτας Φυγάς, ο Πρώτος από Εμάς και Στα Σύνορα. Το Ναυάγιο δεν νομίζω γιατί ήταν γύρω στο 12.

      Διαγραφή
    2. Ο Έρωτας Φυγάς έκανε 20% τον Σεπτέμβριο στο Open και τον Οκτώβριο έφτασε να κάνει 23% στο σύνολο του κοινού. Έκανε τηλεθέαση μέχρι να πάει στον Αντ1.

      Διαγραφή
    3. Δεν μιλάμε για σύνολο κοινού. Να συνεννοούμαστε λίγο με βάση ποιο κοινό μιλάμε. Αν ήταν έτσι, η Ελιά και το Ναυάγιο χτυπούσαν 20άρια...

      Διαγραφή
    4. 2:11 Δεν μιλάμε για σύνολο κοινού. Να συνεννοούμαστε λίγο με βάση ποιο κοινό μιλάμε. Αν ήταν έτσι, η Ελιά και το Ναυάγιο χτυπούσαν 20άρια...

      Διαγραφή
    5. επαιζαν 4 σειρες ταυτοχρονα και συνολικα το ποσοστο που βλεπουν σειρες ειναι το 40-45%. Δε γινοταν να κανουν παραπανω

      Διαγραφή
    6. Μην περιμένετε να δείτε νουμερα που εκνε το mega πριν χρονια που υπήρχαν 2 καναλια με σειρές τωρα το 20 θεωρείται επιτυχία

      Διαγραφή
    7. Απο το 1993 υπηρχαν ΠΕΝΤΕ ανταγωνιστικα καναλια πανελλαδικης εμβέλειας. Mega, Ant1, Skai, Star, ΕΡΤ1. Το οτι τα σημερινα σηριαλ - και εκπομπες - απευθυνονται σε πολυ μικροτερο κοινο εχει να κανει κυριως με το οτι εχει απαξιωθει πληρως η τηλεοραση στα ματια των νεοτερων ανθρωπων και εχουν μεινει οι μεγαλυτερες ηλικιες που δεν εχουν τη διεξοδο του ιντερνετ.

      Διαγραφή
    8. σκαι και σταρ πατωναν. Α και σταρ αρχισαν να κλεβουν μεριδιο μετα το 2000

      Διαγραφή
  5. Η παραπάνω βέβαια τακτική δεν ισχύει για τα σήριαλ της ΕΡΤ1 που συνεχίζουν ακάθεκτα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α τώρα ανοίγεις μεγάλο θέμα. Έχεις δίκιο αν και τα τελευταία χρόνια εκεί κοιτάζουν και τις προβολές στο Ertflix. Αν δεν πάνε καλά ούτε εκεί υπάρχει ενδεχόμενο να το κόψουν όπως έγινε με τον Τρίτο όροφο που κόπηκε τέλη Οκτώβρη γιατί στην κυριολεξία δεν το έβλεπε κανείς ούτε τηλεοπτικά ούτε διαδικτυακά. Τα ιδιωτικά τώρα μειώνουν τα εγγυημένα επεισόδια για να μην πάθουν ότι φέτος όπου για παράδειγμα οι Πάνθεοι πήγαιναν χάλια αλλά δεν μπορούσαν να τους κόψουν. Πήραν το μάθημα τους φυσικό είναι να κοιτάξουν τα κέρδη τους και προχωρούν στη μείωση αυτή.

      Διαγραφή
    2. Τα νούμερα απο το ertflix και οι θεάσεις απο τις ιστοσελίδες των καναλιων δημοσιεύονται κάπου;

      Διαγραφή
    3. Η ερτ πρέπει να ξεκινάει το πρόγραμμα της απο Σεπτέμβρη(πριν από τα υπόλοιπα κανάλια) για να τσιμπαει νούμερα

      Διαγραφή
  6. Ασχετο αυτο που λετε για τις ξενες σειρες που τις τραβανε απο τα μαλλια να βγαλουν150-180 επεισοδια! Δεν λεει το άρθρο οτι δεν θα γινονται 150 επεισοδια. Λέει οτι απο τα 150 που θα παιρνουν εγκριση, εγγυημενα θα ειναι τα πρωτα 30. Αν παει καλα, προφανως και θα συνεχισει και στα 180 και στα 360 και και και............ Μεγαλο θεμα κατανοησης κειμενου, τεραστιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χίλιες φορές να δώσουν λεφτά να κάνουν ένα Big Brother όπως αυτό με τη Σοφία Δανέζη ή ένα The Bachelor (έτσι για να υπάρχουν διαφορετικές επιλογές).

    Είδατε τι νούμερα κάνουν τελευταία οι Αμφιβολίες και οι Οικογενειακές Ιστορίες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες και δεν έχουμε πήξει στα σκουπίδια, εσύ ζητάς κι άλλα!!

      Διαγραφή
    2. Γενικά τα κανάλια πρέπει να επενδύσουν σε οτιδήποτε που δεν είναι σειρά εποχής και σαπουνόπερα του σωρού!

      Διαγραφή
    3. 7:58 Καλύτερα μια καλοστημένη σειρά εποχής παρά σκουπιδοριάλιτι.

      Διαγραφή
  8. Την νέα σεζόν προβλέπω θα κοβεται η μια σειρά μετα την άλλη και την μεθεπόμενη θα γεμίσουμε reality παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com