Δήμητρα Βλαγκοπούλου - Η βραβευμένη ηθοποιός στη νέα σειρά του Alpha, «Να με λες μαμά»

0



Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου  είναι η νικήτρια του Βραβείου Α΄Γυναικείου Ρόλου για το ρόλο της Κάλιας στο «Animal» της Σοφίας Εξάρχου στα 15α Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που απονεμήθηκαν χθες, Τετάρτη, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Δεν είναι η πρώτη της βράβευση της εξαιρετικής ηθοποιού γι  αυτή την καθηλωτική ερμηνεία: είχε αποσπάσει το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, αλλά το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας - εξ ημισείας με τη Τζοάνα Άρνοου-  στο  Φεστιβάλ  Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Βέβαια, η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, πέρα από το ότι… ηλεκτρίζει την οθόνη στο Animal», είναι μία σπουδαία θεατρική ηθοποιός, με εξαιρετικά σημαντική διαδρομή στο σανίδι (απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου), ενώ έχει τιμηθεί και με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» (2020). Τα τελευταία 10 χρόνια στο θέατρο μας έχει δώσει πάνω από 20 ρόλους, όλοι διαφορετικοί μεταξύ τους, όλοι  μοναδικά ερμηνευμένοι από μία ηθοποιό, η οποία προσαρμόζεται στους ρόλους κι όχι οι ρόλοι σε αυτήν. Με εξαιρετική κίνηση (απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης), με εσωτερικότητα και δύναμη, μεταλλάσσεται σαν ένας υποκριτικός χαμαιλέων πάνω στη σκηνή, κάνοντας τις ερμηνείες της αξέχαστες για το θεατή.  

Τη Δήμητρα Βλαγκοπούλου, τηλεοπτικά, θα την απολαύσουμε τη νέα σεζόν, στη μίνι, κοινωνική δραματική σειρά του Alpha, «Να με λες μαμά», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, σε έναν απαιτητικό υποκριτικά ρόλο, σε μια ερμηνεία που θα μας καθηλώσει. Υποδύεται τη Χρύσα, μια γυναίκα η οποία βρίσκεται σε μία τοξική κακοποιητική σχέση η ίδια και εξ αιτίας της βίας που έχει υποστεί στη ζωή της, επειδή δεν υπάρχει ένα προστατευτικό πλαίσιο, αναπαράγει αυτή τη βία στο παιδί της.

«Να με λες μαμά», έρχεται στον Alpha!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !